06 november 2023

Det vita spöket ”Elin Strand” (2)

 













Titel: Det vita spöket ”Elin Strand” (2)
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
341
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det vita spöket" är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen "Och sen så är jag död".

Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa. Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma.


Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror sig Mohammad ha löst mysteriet på egen hand och beordrar sina soldater att hämnas hänsynslöst.
__________

Nervkittlande bladvändare!

Det här är en fartfylld, spännande, rå, obehaglig, makaber, nervkittlande och isande historia med ett högt tempo som får mig att rysa av obehag.
Korta kapitel som gör att jag sträckläser boken för det går inte att lägga den ifrån sig. En riktig bladvändare!

Karaktärerna är bra gestaltade och man både älskar och hatar dom på samma gång. Det dyker även upp några nya ”ansikten” i den här storyn.
Historien är samhällskritisk, humoristisk och mycket våldsamt. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och målande.

Boken bjuder på många härliga tillbakablickar från förra boken och det är mycket fint beskrivet och det känns som jag är där på plats.

Det här är den fristående uppföljaren av den tidigare boken ”Och sen så är jag död”. Kan läsas fristående men för bäst behållning så rekommenderar jag att man läses första boken innan den här 💕

Nu hoppas jag på att det kommer en fortsättning (3) eller vad säger du Peter 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare för recex och för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________


Inga kommentarer:

Elva smaker av kärlek

  Titel: Elva smaker av kärlek Författare: Frida Gråsjö Utgiven år: 2024 Sidantal: 206 Förlag: Modernista Recensionsexemplar 📖...

Populära inlägg