21 november 2023

Skrivkramp

 













Titel: Skrivkramp
Författare: Lilly Emme

Utgiven år: 2022
Sidantal:
304
Förlag: Historiska Media
Köpt bok!

📖
Emma Singh är den nya stjärnan på den brittiska författarhimlen. Hennes debutbok slog säljrekord och förväntningarna på uppföljaren är skyhöga. Med tanke på Emmas bakgrund tar förläggaren för givet att även nästa bok ska utspela sig i Indien. Problemet är bara att hon känner sig lika brittisk som drottning Elizabeth och inte ens är måttligt intresserad av landet där hon har sina rötter. Inspirationen uteblir, skrivlusten är obefintlig och orden lossnar inte, hur mycket Emma än försöker. Hon har drabbats av skrivkramp medan hennes deadline obevekligt närmar sig. När Emma blir erbjuden tjänsten som husmor på en internatskola packar hon väskorna och lämnar London.

Kanske vaknar kreativiteten till liv om hon byter miljö? Hon föreställer sig att arbetet kan skötas med vänsterhanden och att hon ska få mycket tid till sitt manus, men livet som husmor är krävande och intensivt. Då hon möter eleven Mira inser Emma att det finns fler som har kommit på villovägar i livet. Kan de två hjälpa varandra att hitta vägen framåt?
__________

Härlig feelgood!

Jag tyckte mycket om den första boken ”Utloggad” och den här är inget undantag! Korta kapitel som gör att jag sträckläser. Boken är välskriven och lättläst.

Det är lätt att tycka om Lilly’s böcker och sättet som hon skriver på. Djup, värme och allvar blandas med en härlig humor. Karaktärerna är lätta att tycka om och miljöbeskrivningarna är fint beskrivna.

Skrivkramp är den andra fristående boken i serien Skrivsystrar. Jag rekommenderar att läsa första boken ”Utloggad” innan den här.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg