24 januari 2024

Brytningstid

 













Titel: Brytningstid
Författare: Charlotte Sirc

Utgiven år: 2023
Sidantal:
234
Förlag: HarperLove
Recensionsexemplar

📖
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt. Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit. Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång.
__________

Intressant bladvändare!

Det här är första delen i en planerad serie om familjen von Weidenhof och som utspelar sig i 1880- talets Stockholm.. Författaren har hämtat inspiration från Hallwylska palatset och boken är en mix av Downton Abbey och Herrskap och tjänstefolk.

Boken är välskrivenmed ett fint språk och lden är ättläst. Boken innehåller herrskap och tjänstefolk, kärlek, fattiga, rika och hemligheter och sorg, med 2 fantastiska kvinnliga karaktärer gör den här boken till en fin romance.

Målande miljöer och underbara karaktärer, inredning och kläder, fantastiskt!

Nu ser jag mycket fram emot att läsa nästa bok i serien 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harperlove_sverige och @charlottesirc_forfattare för en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg