25 juli 2024

Se inte bort

 










Titel: Se inte bort
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2024
Sidantal:
364
Förlag: Saga
Recensionsexemplar

📖
Sonja Ljung och hennes kollega Navid, tillika vän, befinner sig på festivalen Sweden Rock en varm sommardag när en ung kvinna närmar sig dem och visar intresse för Navid. Sonja möter hennes blick och tycker sig ana ett rop på hjälp. Nästa dag möts Sonja av en fruktansvärd syn. I en livesändning på Instagram ser hon den unga kvinnan naken och fastbunden på en stol, med uppskurna handleder. Kvinnan visar sig vara influencern Julia Ekberg, och det blir snabbt tydligt att det rör sig om mord. Bara dagar senare sänds ännu en livesändning av ett mord som sprider skräck till och med i den erfarna utredargruppen på grova brott i Karlskrona. Sonja och hennes team inleder jakten på en mördare som inte drar sig för att visa upp sina hänsynslösa dåd för hela världen att se. Parallellt får vi följa Denise som flytt till Kabul för att förtränga minnena av det fruktansvärda som drabbat hennes familj. Hennes dagar som läkare på ett sjukhus präglas av död och plågsamma påminnelser från hennes förflutna.
__________

Spännande bladvändare!

Lättläst och mycket välskriven bok där handlingen börjar på Sweden Rock, bara det låter ju hur spännande som helst då jag har varit där många gånger.

Det är en bra mix mellan det ljusa och det mörka och jag har hög puls hela vägen till mål och jag sträckläste den.

I boken får man följa Denise parallellt som är läkare och som har flytt från Sverige efter en familjetragedi.

Karaktärerna är mycket fint gestaltade och dom har kommit att kännas som min familj. Miljöbeskrivningarna är otroligt målande.

Det här är tredje delen i serien om Sonja Ljung och jag bara älskar den och allt annat som Emma skriver.

Den här boken tycker jag är hennes bästa! En favoritförfattare!
Så har du missat den här bokserien så LÄS!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @_emmaolofsson_forfattare_@sagasverige för spännande läsning 😍🙏

__________


Inga kommentarer:

Revor av ljus

  Titel: Revor av ljus Författare: Jenny Elfving Utgiven år: 2024 Sidantal: 360 Förlag: Historiska media 📖 Den ensligt beläg...

Populära inlägg