28 juli 2024

Efter syndafloden

 














Titel: Efter syndafloden
Författare: Kassandra Montag

Utgiven år: 2020
Sidantal:
394
Förlag: Harper Collins
Bokklubbsbok

📖
I en nära framtid, knappt hundra år från nu, har jorden täckts av vatten och endast de högsta bergstopparna syns ovanför ytan. Myra och hennes sjuåriga dotter Pearl bor på en liten båt och försörjer sig som fiskare. I sju år har Myra sörjt sin andra dotter, som försvann när floden kom och svepte med sig deras hem. Men genom ett omskakande möte med en främling får de veta att Row har setts till på en plats nära polcirkeln. Myra kastar alla tvivel åt sidan och ger sig, tillsammans med Pearl, av på en resa genom de isiga vattnen i norr. Efter syndafloden är en storslagen, actionspäckad och ibland skrämmande odyssé fylld av oförglömliga scener. En drabbande och säregen saga som är lika häpnadsväckande som trösterik briljant konstruerad och med ett skimrande språk.
__________

Gripande bladvändare

Vacker, lättläst och välskriven bok som är svår att lägga ifrån sig. Målande berättarstil med ett vackert språk.

Nagelbitande spänning och högt tempo bjuder denna boken på. Lagom långa kapitel. En riktig bladvändare.

I boken får man möta människor i all sin mänsklighet, i både mörker, längtan, kärlek och egoism. Våld, förstörelse, rädsla och känslor skildras skickligt.

Det här är en spännande, skrämmande och fantasieggande framtidsvision. Rekommenderas!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Bokklubbsbok via @finastebokklubb

__________


Inga kommentarer:

Skuggnamn

  Titel: Skuggnamn Författare: Chris Smedbakken Utgiven år:   2024 Sidantal: 294 Förlag: Vulkan Recensionsexemplar 📖   En...

Populära inlägg