15 september 2024

Livet skiljer oss åt

 













Titel: Livet skiljer oss åt
Författare: Håkan Mattsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
313
Förlag: Modernista

📖


Mathias Larssons familj har till sist återförenats när det kommer ett meddelande som ställer allt på ända: Linneas död är inte vad den verkar vara.
Snart befinner sig Mathias och hans vapendragare Hassan mitt i en desperat jakt på svar, där en okänd förövare - som inte drar sig för mord - gör allt för att stoppa dem. Återigen blir familjen Larsson drabbad, och tiden håller på att rinna ut. Mathias måste avslöja sanningen, även om det kräver ett sökande på andra sidan graven. Vem var egentligen deras mystiske granne? Och hur kan händelser som utspelade sig för sextio år sedan påverka det som nu sker?


Livet skiljer oss åt är andra delen i Livet och döden-trilogin. En spänningsroman om tragiska livsöden sammanflätade genom årtionden, och om en familjs desperata ansträngningar för att läka.
__________


Intensiv spänning!

Det här är andra delen i serien och en fortsättning på första boken ”Döden förde oss samman” så jag rekommenderar att man läser den först!

En spänningsserie som jag tror hittat en helt egen nisch. Jag är imponerad av författarens sätt att skriva och berätta.

Boken är smart, välskriven och spännande.  Historien är berättad i både nutid och dåtid och som snyggt vävs ihop och gör allt tydligt.

Intrigen i boken är väl genomtänkt och väl bearbetad. Spänningen byggs upp successivt. En riktig bladvändare.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöerna målande och intressanta. Det här är en bok som sticker ut från mängden.

Nu ser jag mycket fram emot tredje och sista delen som verkar vara ute på marknaden redan!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________


Inga kommentarer:

Bättre än på film

  Titel: Bättre än på film Författare: Lynn Painter Utgiven år: 2024 Sidantal: 286 Förlag: Modernista Recensionsexemplar Liz Buxbaum är en...

Populära inlägg