16 september 2024

Skuggnamn

 













Titel: Skuggnamn
Författare: Chris Smedbakken

Utgiven år:  2024
Sidantal:
294
Förlag: Vulkan
Recensionsexemplar

📖

 

En mörk natt i Sandviken begår Marcus ett fruktansvärt misstag. Tre dagar senare ringer det på dörren - men det är inte polisen. I stället är det en man med en blodig grillkniv och väldigt specifika villkor för att den inte ska hamna i lagens händer. Han ger Marcus ett nytt namn och en enkelbiljett till Umeå, där den åldrade torpeden Nicholas Wrede med hänsynslösa medel ska förbereda honom för en uppgift som kräver att han blir någon annan.

Skuggorna djupnar ytterligare när ett oväntat möte i Stockholm suddar ut gränserna mellan magi och verklighet. Vem var hon, kvinnan där på taket, och varför kan Marcus plötsligt göra saker som utmanar all logik? Vilka är De namnlösa och Röde kungen, och inte minst: Vilken roll har han själv att spela i allt det här innan det är för sent - och innan hans förflutna hinner i kapp honom?
__________

Spännande & annorlunda

Det var lite svårt att komma in i boken då det var många namn att hålla reda på. Men det lossnade efter ett tag även om jag fick gå tillbaka och läsa om ett par gånger.

Själva storyn var spännande och karaktärerna intressanta. En lite annorlunda bok mot vad jag är van vid att läsa.

Omdöme: ⭐⭐⭐/5

Tack @vulkanmedia och @voeko  för recex och för att jag fick läsa 🙏

__________


Inga kommentarer:

Bättre än på film

  Titel: Bättre än på film Författare: Lynn Painter Utgiven år: 2024 Sidantal: 286 Förlag: Modernista Recensionsexemplar Liz Buxbaum är en...

Populära inlägg