16 januari 2023

Hybris

 













Titel: Hybris
Författare: John Lapidus

Utgiven år: 2022
Sidantal:
214
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Årets vinnare av Sveriges största manustävling

Ingenjören Jonas är en anonym men viktig medarbetare till Byron Frost och hans företagsimperium. Jonas rör sig fritt mellan rymdraketer och elbilar, men har ett särskilt intresse för Synapsföretaget. Där vill man använda robotkirurgi för att operera in trådar i hjärnan, och på så sätt skapa direktkontakt med den artificiella intelligensen. När Jonas och hjärnkirurgen Melissa bestämmer sig för att experimentera bakom ryggen på Frost, har de höga ambitioner. Men komplikationer leder till att deras arbete riskerar att avslöjas och Jonas hamnar i oönskade situationer. Hybris är en uppseendeväckande roman i skärningspunkten människa, maskin och samhälle.


__________

Spänning med det lilla extra!

Hybris är en annorlunda bok med inslag av Sci-Fi och berör ett annorlunda ämne. Det är John Lapidus debutroman och 2022 års vinnare av Sveriges största manustävling!

Historien skulle kunna vara sann och det gör det hela lite skrämmande. Boken är välskriven med ett rappt språk och handlingen har ett bra flyt, lättläst med bra skildrade och intressanta karaktärer och fint beskrivna miljöer. Själva uppbyggnaden känns tyvärr lite långsam, men i andra halvan så sätter det fart ordentligt och jag har svårt att slita mig från boken. Slutet är inte vad jag väntade mig så jag hoppas det blir någon fortsättning. Läsvärd!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och John Lapidus för intressant läsning 🤗

__________


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg