Recex 2023


 

Titel: I bergets skugga
Författare: Linnea Schumacher

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
522
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det är den varmaste sommaren i mannaminne. Journalisten Tina Schultze är på väg till det gamla fiskeläget Arild vid foten av Kullaberg för att skriva ett porträtt om den framstående politikern Axel Gunnarsson som förväntas kamma hem en ministerpost i det nalkande valet. Äntligen har hon fått ett uppdrag som skulle kunna ge hennes karriär den skjuts framåt som hon behöver. Men allt eftersom hennes efterforskningar fortgår blir hon alltmer tveksam till om Axel verkligen är den han utger sig för att vara. Bär han på mörka hemligheter som kan sätta Sveriges högsta politiska skikt i gungning?

Samtidigt har Siri Hammar äntligen lämnat Stockholm och arbetet som civil utredare på polisen bakom sig. Att ta över sin farmors hus i Arild var ett enkelt beslut efter att återigen blivit omsprungen av betydligt mindre kompetenta kollegor. Nu är siktet inställt på ett enklare liv så långt bort från poliser och brottslighet hon kan komma. Men snart sätts hennes expertis på prov igen. Mitt i midsommaridyllen försvinner en kvinna och Siris kännedom om trakten, dess invånare och utredningsarbete gör att hon inte kan låta bli att engagera sig. Är försvinnandet kopplat till internationell brottslighet? Eller finns sanningen betydligt närmare?

I bergets skugga är en spänningsroman om politiska maktspel, vänskap och hemligheter i det förflutna. Hur långt är man egentligen villig att gå för att skydda sig själv?

__________

Spännande bladvändare!

Det här är författarens debutroman och vilken fantastisk debut! En otroligt spännande och pulshöjande historia.

Det är ett lätt språk som flyter på i ett snabbt tempo och det märks inte att detta är en tegelsten på 500+ sidor,

Kapitlen är korta och man får följa utvecklingen ur ett par olika perspektiv som gör det hela ännu mer intressant. Det är en sträckläsarbok, i alla fall för mig!

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna mycket målande. Historien är skickligt uppbyggd och med spår från olika håll och kanter.

Slutet öppnar upp för en fortsättning som jag hoppas på! Missa inte den här boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack för en spännande läsupplevelse @lavaforlag & @linnea.schumacher 

__________

 

Titel: Mordet i grosshandlarvillan
Författare: Carola Segerlund

Sidantal: 182
Förlag: Envis förlag
Förhandsexemplar

📖
Stockholm hösten 1909. I fjärran breder Stockholms sinnessjukhus ut sig på en höjd. Stängsel, murar och galler håller kvar de inspärrade. Från Dårarnas slott är det få som släpps ut.
När en död kvinnokropp hittas nedgrävd i en byggrop på Kungsholmen, visar det sig att det även är svårt att ta sig in - för de oinbjudna. Slottet är en sluten värld, skild från det övriga samhället, där egna lagar och regler gäller.

Detektivöverkonstapel Lukas Ljunghed som har hand om fallet börjar känna sig smått desperat, och än en gång vänder han sig till DN-journalisen Ida Renström. Och han kommer att be henne om en tjänst, som hamnar långt bortom det som kan kallas moraliskt rätt. Om hon tar sig an uppdraget, riskerar hon mycket.

Dårarnas slott är en bok om maktlöshet och om den mentalt klaustrofobiska känslan som de sinnessjuka upplever. Carola Segerlund väver in den filosofiska frågan om vad galenskap är, och hur varje tid har sina särskilda mirakelkurer.
Dårarnas slott är den andra fristående delen i serien om Lukas och Ida. Den första är Nattens oönskade fjärilar.
__________

Spännande, Klurig & Tankeväckande!

En klurig pusseldeckare som både är intressant och fängslande med inslag av det onda och otäcka och där det pågår ett spel bakom kulisserna! Vem kan man egentligen lita på!?

Boken är välskriven och lättläst med spännande karaktärer och målande miljöbeskrivningar.

Carola är duktig på att skriva om olika samhällsklasser och tidsepoker och det märks tydligt att det ligger mycket research bakom!

Jag hade svårt att gissa vem som var den skyldige! Det var svårt att inte känna att man var på plats i den stora och pampiga villan! Mycket läsvärd och tankeväckande 💗

 

Tusen tack @carola.segerlund.forfattare för att jag fick möjlighet att förhandsläsa boken 🙏🤗

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________Titel: 
Domarens lista
Författare: John Grisham

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
368
Förlag: Albert Bonnier
Recensionsexemplar

📖
Lacy Stoltz funderar över både sin karriär och sitt privatliv. Arbetet på myndigheten Florida Board on Judicial Conduct är byråkratiskt och sävligt, utan chans till karriärmöjligheter. Och hon och pojkvännen har hängt ihop i många år nu utan att våga beröra frågan om att satsa mer seriöst, kanske bilda familj. Då kontaktas Lacy av en kvinna som under tjugo års tid har kartlagt en man som hon är övertygad om har mördat hennes pappa. Ett mord ingen dömdes för. Lacy dras allt mer in i kvinnans hårresande berättelse. Kan det stämma? Den utpekade mannen är nämligen en domare som verkar leva ett klanderfritt liv.


"Domarens lista" är en gastkramande thriller om hur människors rätta ansikten visar sig när de blir satta under press.

__________

Spännande bladvändare!

Jag har inte läst så många böcker av John Grisham men dom jag läst har jag tyckt mycket om, så även den här!

Boken är otroligt spännande, detaljrik, välskriven och lättläst och språket flyter på genom hela boken. Kanske liiite seg i början men det kom jag snart förbi.

Intressanta karaktärer och miljöer. J.G är fenomenal och skicklig på att bygga spännande intriger med kopplingar till rättsväsendet. Den här gången med en folkvald domare med en dödslista..
Mycket intressant och sjukt spännande bok och nu ska jag leta upp fler av J.G att läsa 
😁

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @albertbonniersforlag & @johngrisham för spännande läsning 💕

__________


 
Titel: 
Lundens hjärta
Författare: Linda Edgarsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
428
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Vid sjutton års ålder står Erika Skog på tröskeln till vuxen livet, en tröskel som tycks lika orubblig som stenen på åkern. Hon har bara vaga minnen av sin mor Hilda, och hennes far har lagt över ansvaret för dotterns uppfostran på Anna och Oskar Hansson som bor på gården Sjölund. Men Erika har svårt att finna sig i rollen som kvinna och plågas av en inre rotlöshet. Snart får hon veta att allt hon har fått berättat om sin bakgrund är en lögn, upprätthållen av hennes närmaste.

__________

Spännande, Rolig & Gripande!

Boken utspelar sig i Småland i början av 1900-talet och skildrar varmt den egensinniga Erikas kamp för att hitta sin plats i världen.
LUNDENS HJÄRTA är den fristående uppföljaren till Linda Edgarssons debutroman DÄR VASSEN VIKER som jag tyckte lika mycket om som den här boken!.

Jag älskar historiska romaner och speciellt med ”starka” kvinnohistorier och här träffar vi en stark kvinna som dessutom lever i Småland där jag bor 💕

Boken är välskriven och lättläst och den är skriven på Småländsk dialekt. Den har ett fint språk som flyter på bra och boken var mycket svår att lägga ifrån sig.

Det är intressanta karaktärer och målande miljöer. Så fint och noga beskrivet. Självklart så innehåller boken även kärlek och romantik, klasskildringar och vänskap 🤗

Precis som den första boken så avslutas även denna med en rafflande chliffanger! Så jag väntar med spänning på nästa del.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar! Läs gärna första boken innan om du inte gjort det för bäst behållning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bookmark_forlag @linda.edgarsson för ännu en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________
Titel: Big in Borås
Författare: Marcus Magnusson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
144
Förlag: 
@bod_sverige

Recensionsexemplar

📖
I en park med utsikt över Borås träffas fyra vänner inför Alphavilles spelning. Det är bibliotekarien Moa som har bjudit in till en mysig vinstund i gräset, men egentligen är det inget annat än ett bakhåll. De kastas in stormen av sin ouppklarade historia. Nu väntar en kort, och samtidigt evighetslång, kväll då gamla oförrätter måste lösas. Vissa saker har givetvis aldrig tagits upp. Fram tills nu. Och vad gör du när din vän inte slutar prata i tid? Big in Borås är en blixtrande kortroman om kroppskomplex, osmält gymnasieångest och all den möda vi lägger ner på att sätta krokben för oss själva.

__________

Underhållande & Gripande!

Jag kastades tillbaka till det glada 80-talet…eller var det 90. Allt kanske inte var så glatt, i alla fall inte i den här historien.

Här hittar man några pratglada och kanske inte så lyckade karaktärer, mestadels 😁

Boken är lättläst och har ett enkelt språk. Persongalleriet är lagom att hantera. Miljöbeskrivningarna bra och slutet på boken var oväntat! En smårolig bok med mycket allvar och funderingar!

Big in Borås finns även som ljudbok.

I Borås har man ju varit ett antal gånger i sin ungdom när man bodde i Göteborg och då var inte Borås en ”rolig” stad enligt många, men vad vet jag. Djurparken finns ju där  😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @marcusforfattare för recex och härlig läsupplevelse.

__________

 


Titel: Fjällsjön – Kalla fall Nordkalotten
Författare: Anna-Karin & Björn Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
319
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖
En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?
Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat.

__________

Spännande & Fängslande!

Fjällsjön är första delen i serien om Kalla fall Nordkalotten. Och makarna Olofssons debutbok!

Det här är en bok med mycket fart i, den är lättläst, välskriven och med få transportsträckor och flera vändningar som gör att det hela tiden är riktigt spännande.

Målande miljöbeskrivningar som känns mycket levande och även karaktärerna som är en liten udda grupp. Det går en röd tråd genom hela historien på gåtan som ska lösas och den byggs upp ju närmare man kommer slutet.

Oförutsägbar med oväntande tvister gör den till en riktig bladvändare! Nu ser jag mycket fram emot fortsättningen och hoppas inte väntan blir för lång 😁

Måste tillägga att omslaget är magiskt vackert, älskar Norrsken men här nere i Småland syns det sällan 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bazarforlag och @kallafallnordkalotten för spännande läsning 🤗

__________

 

Titel: 
Snöfall över Paris
Författare: Karolina 
Schützer
Utgiven år: 2023
Sidantal: 
287
Förlag: LB Förlag
Recensionsexemplar

📖
Livet i Paris blir inte så lugnt som den före detta tv-reportern Sophia hoppats på. En okänd släkting dyker upp i den nyrenoverade baren på rue Notre Dame des Champs och mörka hemligheter från det förflutna nystas upp. Hemligheter som hotar att krossa tillvaron på Le Lulu. Samtidigt får Sophia reda på att hon är gravid, något som blir mer av en chock än en glad överraskning. Även om kärleken till den nya pojkvännen Tristan växer sig allt starkare är det tydligt att både Sophia och Tristan behöver göra upp med sina egna uppväxter. Tristan försvinner allt längre bort och Sophia tvingas fatta ett livsavgörande beslut. Mitt i allt laddar personalen på Le Lulu upp för en magisk jul fylld av champagne, skaldjur och ostar. Frågan är om det går att fly från det förflutna eller om Sophia och Tristan måste konfrontera sina demoner för att kunna leva fullt ut?
__________

Lättsam & Mysig!

Välskriven och lättläst bladvändare som var svår att lägga ifrån sig. Hennes debutroman Under stjärnorna i Paris tyckte jag mycket om och den här var minst lika bra!

En äkta feelgoodbok full av kärlek, vänskap, familjehemligheter, glädje och sorg, som träffar rakt i hjärtat. Det här är vackert och värmande. Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna är intressanta.

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera. Har du inte läst den första boken ”Under stjärnorna i Paris” så gör gärna det först 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lbforlag och @karolina_schutzer för mysig läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: 50 mil till jul
Författare: Joanna Bolouri

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
268
Förlag: Printz publishing
Recensionsexemplar

📖
Bilresan hem inför jul brukar vara starten på julledigheten för Kate och Ed, som den har varit varje jul i deras tioåriga förhållande. I vanliga fall skränar julmusiken på högsta volym, deras traditionellt fula jultröjor är på - och stämningen brukar vara på topp. Men årets bilresa kommer att bli väldigt annorlunda. Istället för julmys kommer en frostig tystnad att fylla bilen.

 

Efter ett massivt gräl har deras förhållande helt havererat. Men de har tagit det gemensamma beslutet att innan separationen är ett faktum, så ska de fira jul med sina familjer en sista gång. Men med tre olika jultraditioner att fira, en gammal flamma som väntar under misteln och familjernas rosenskimrande förväntningar på deras framtid tillsammans, blir den här vanligen underbara tiden på året mer lik en mardröm.

 

Det bli en kaotisk blandning av kalkon, julgodis och känslostormar. Men det kommer också att bli en jul de aldrig ska glömma.
__________

Mysig & Charmig!

Historien varvar dåtid och nutid, det gillar jag! Boken är lättläst och välskriven, kanske lite förutsägbar men det gör inte så mycket, den är otroligt mysig och beroendeframkallande, svår att släppa.

Härliga karaktärer och fint beskrivna miljöer. Charmig, kärleksfull, varm och julig bok som jag kan rekommendera 🤗💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @printzpublishing och @joannabolouri för en mysig läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: Skilaki: byrackan som blev filmstjärna

Författare: Dag Öhrlund & Elisabeth Sjöberg Strand
Utgiven år: 2023
Sidantal: 
382
Förlag: Stellar
Recensionsexemplar

📖
När Skilaki som valp blev kastad i havet från en flyktingbåt flöt han tillsammans med sin bror Skye i land på södra Kreta. Skye, med de vackra isblå ögonen, blev snabbt tillfångatagen och bortförd till det stora landet i väster. Skilaki blev kvar, och var snart en av de klokaste byrackorna på ön. Tillsammans med Stella, Delfi och den förrymda semesterfiraren och renrasiga pudelfröken Kajsa von Knorring bestämmer sig Skilaki för att hitta sin lillebror. Med mycket list och fara för sitt eget liv tar han sig från det behagliga bylivet på Kreta hela vägen till skumraskkvarteren i Hollywood och miljonvillorna i Beverly Hills. Vägen kantas av farliga tvåbeningar, Oscars-galor och hund kriminalitet. Kommer Skilaki någonsin hitta Skye?
__________

Mysig & Rolig!

Skilaki byrackan som blev filmstjärna är en feelgood skriven ur hundars perspektiv. En underfundig och klipsk roman för den med sinne för humor och ett hjärta som klappar för hundar.

Det här är en fantastiskt rolig bok med mycket klokheter, värme och kärlek, fram för allt om man älskar hundar som jag gör 💕

Välskriven och lättläst med fantastiska miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. Mycket fin berättelse om modiga hundar. Att skriva från ett hundperspektiv är så underbart tycker jag!

Den här boken skulle jag gärna vilja se som en film ⭐️ En annorlunda feelgood om vad som är viktigt i livet. Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @stellarforlag  @dagohrlundforfattare & @instaludde66 för underbar läsupplevelse 🤗💕

__________


 

Titel: Hur blir det med julen?
Författare: Jessica & Annika Devert

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
346
Förlag: Printz publishing
Ljudbok: 
@klarazimmer 
Recensionsexemplar

📖
Systrarna Anki, Susanne och Jenny har trots sina olikheter alltid stått varandra nära. Men när deras pappa går bort och sista länken till barndomen försvinner blir det tydligt att de haft vitt skilda relationer till honom. Det är första advent och julen har alltid firats traditionsenligt i det stimmiga och trivsamma föräldrahemmet men i år - hur blir det med julen? Mitt bland julförberedelser och bodelning får systrarna ett besked som får deras värld att gunga. Kan det finnas syskon som de inte känt till? Medan snön faller över deras lilla stad och systrarna helst vill mysa med julklappsinslagning och glögg tvingas de att öppna dörren till sin pappas förflutna. Hur många kommer att samlas runt julbordet i år?
__________

Rolig & varm bladvändare!

Det här är en lättläst och mysig julfeelgood även om jag kanske inte fick någon riktig julkänsla. Jag lyssnade mestadels på boken när jag inte orkade läsa den fysiska och Klara är perfekt som berättarröst!

Mycket varm och stundtals humoristisk bok om systerskap och familj och hur olikheter kan vara både bra och dåligt och om familjehemligheter. Berättelsen känns trovärdig och realistisk.

Det är riktig en bladvändare som jag läste/lyssnade klart på 1,5 dag för det gick inte att pausa för länge 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex och fin läsupplevelse @printzpublishing @devert @annikadevert 🤗💕

 __________

 

Titel: Önskedottern
Författare: Anna Sundbeck Klav

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
370
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
För arbetarsonen Gunnar är Ingrid mer än vad han någonsin hade kunnat drömma om. En vacker, driftig och förmögen ung kvinna som dessutom är upp över öronen förälskad i honom. De gifter sig 1951 och i bröllopspresent får de Villa Tennsoldat, en sekelskiftesdröm i skånska Mölle. När den efterlängtade dottern Agneta kommer till världen borde deras äktenskap bara bli starkare, men dotterns ankomst väcker istället nya sidor hos Ingrid. En oro börjar stiga i henne, och den är så stark att den riskerar att stjälpa inte bara äktenskapet utan även relationen till Agneta. För Ingrid bär på en hemlighet som en dag måste få komma fram i ljuset
__________

Kärleksfull & Mysig

Det var underbart att få komma tillbaka till Mölle. Boken är en riktig feelgoodpärla precis som den förra boken!

Boken innehåller en rafflande hemlighet, vänskap, kärlek, hoppfullhet, förtvivlan, skratt och tillhörighet samt vänskap över generationsgränserna.

En lättläst, välskriven bladvändare med målande miljöer och fina karaktärer. En sträckläsarbok.

Det här är andra delen om Mölle, första boken heter Sommargästen! Missa INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige och @annasundbeckklav för ännu en pärla till bok 🤗💕

__________

 

Titel: Insnöade till jul
Författare: Sarah Morgan

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
382
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Lucy Clark kommer göra allt hon kan för att inte bli av med jobbet lagom till jul. Även om det innebär att personligen leverera ett vackert inslaget marknadsföringspaket till Ross Millers föräldrahem i Skottland. Väl på plats är förvirringen total ? hans familj tror att hon är Ross flickvän och Ross spelar av någon anledning med i missförståndet. Dessutom gör en snöstorm att Lucy inte kan ta sig tillbaka till London. Motvilligt dras hon in i gemenskapen och lockas av tanken på ett riktigt julfirande, en familj ... och kärlek! Men flera i familjen bär på hemligheter som måste upp till ytan om det ska kunna bli en magisk jul.
__________

Varm & Mysig!

Sarah Morgans böcker är alltid ett säkert kort för mig, särskilt hennes julböcker som är något extra!

Det här är en romantisk julroman som innehåller alla ingredienser som en feelgood ska ha. Kärlek, vänskap, hemligheter, familjedrama och mycket humor!

Boken är lättläst och välskriven. Bra beskrivet persongalleri och fina miljöbeskrivningar. Boken är stämningsfull och jag får en riktig julkänsla när jag läser!

Det är en bok som jag vill rekommendera att läsa oavsett årstid! Och missa inte Sarah Morgans tidigare böcker. Riktiga pärlor 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @harpercollins_sverige & @sarahmorganwrites för en riktigt mysig läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: 
Än klingar toner falska Del 6
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
418
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
CILLA FALLANDER HAR GÅTT IGENOM EN TUFF PERIOD och behöver något nytt att fokusera på, och anmäler sig till en workshop i körsång med den omtalade danska kören United Voices, på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall. När en av Cillas kurskamrater försvinner spårlöst anar Cilla ett samband med två andra kvinnors tidigare försvinnanden.Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda. Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander
__________

Spännande & nervkittlande bladvändare!

Jag säger bara WOW. Ännu en gång har Susanne skrivit en fantastisk bok och jag blir som vanligt inte besviken, tvärtom så är nog detta en av hennes bästa 😍

Det här mina vänner är en spännande och ganska ryslig historia och mer mörk och dramatisk än dom tidigare böckerna om Cilla Fallander!
Ett stort plus är att man får friska upp minnet från tidigare bokens händelser, om man nu glömt bort!

Jag uppslukas och är fast från början till slut och kan bara inte lägga ifrån mig boken för den är rysligt spännande, så var beredd på sträckläsning 😁
Miljöbeskrivningarna är otroligt målande och karaktärerna fint beskrivna, man både gillar och ogillar personerna.

Boken är mycket välskriven och har ett bra tempo och flyt hela vägen. Den är lättläst och för mig en riktig bladvändare!

Det här är en serie som jag varmt rekommenderar. Missa den INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @susannefellbrink för en spännande läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Änglatrumpeten
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
264
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
När Angelika kliver in på den närliggande handelsträdgården Grönkulla är det som att komma till en annan värld, nästan som till Amazonas regnskog. Den förföriska doften från de stora klockliknande änglatrumpeterna är berusande.

Det visar sig att ägaren Hilding har gjort allt i sin makt för att förvalta arvet efter sin farfar. Nu befinner sig Hilding själv på ålderns höst och står utan nära arvingar, och han vägrar lämna jordelivet utan en plan för vem som ska fortsätta driva upp blommorna. Angelika, som vid det här laget är van vid att hon som dödsdoula kan behöva utföra högst oväntade uppgifter, tar sig an uppdraget att hitta gudbarnet som familjen sedan länge förlorat kontakten med. Men att hon skulle behöva söka på andra sidan jordklotet förväntade hon sig inte.
Under tiden som Angelika försöker säkerställa handelsträdgårdens framtid gör hon ett försök att reda ut sin egen röra. Välkommen till Evigheten AB, här kan vad som helst hända!

__________

Mysig & härlig feelgoodpärla!

Det här är en bok(serie) som jag fastade för direkt. Den har fantastiska karaktärer, målande miljöbeskrivningar och är både välskriven och lättläst. En riktig bladvändare!

Den här boken innehåller massor av viktiga ingredienser såsom kärlek, sorg, humor, vänskap  och livets alla vedermödor. Ewa har lyckats på ett skickligt sätt att väva ihop allt detta till en fantastisk helhet 💕

Jag bara älskar den här serien om Evigheten AB som är en spinoff på Begravningsbyrån Tranan 💕 Så lite sorgligt och vemodigt att detta var den sista och avslutande boken 🤗
Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @historiskamedia & @ewa_klingberg_forfattare för underbar läsning & för blurben i boken 🙏💕

__________

 

Titel: Vildliljan ”Ellingeserien” Del 3
Författare: Sara H. Olsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
250
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg från Ellinge i Halland. Sonja får kämpa hårt för att hålla känslorna i schack ? det hon möter i lägren är något hon aldrig kunnat förbereda sig på. Hon finner tröst i den danska läkaren Frederik och snart uppstår kärlek. Men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel. I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet om vad som egentligen hände Sonja och Gunnar den där våren i krigets slutskede. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.
__________

Spännande & lättläst bladvändare!

Det här är en bokserie som jag bara älskar och det var såå underbart att komma tillbaka till Ellinge och träffa alla fantastiska karaktärer 💕

Historien är otroligt spännande och intressant och innehåller både hopp, drama och kärlek. Välskriven, fint språk och bra flyt gör att jag sträckläser.
Målande miljöer, intressanta karaktärer och en story som jag fastnar för direkt. Boken är skriven i både nutid och dåtid, en mycket trovärdig historia!

Har du inte läst den här boken så rekommenderar jag dig att läsa dom i ordning för att lättare hänga med även om böckerna är fristående!
"Fiendevän" och "Tornsvalan"
 är dom tidigare böckerna i den ordningen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harpercollins_sverige & @sara.h.olsson för en mycket fin läsupplevelse och tack för att jag fick ha med min blurb i boken 🤗💕

__________

 

 

Titel: Brytningstid
Författare: Charlotte Sirc

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
234
Förlag: HarperLove
Recensionsexemplar

📖
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt. Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit. Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång.
__________

Intressant bladvändare!

Det här är första delen i en planerad serie om familjen von Weidenhof och som utspelar sig i 1880- talets Stockholm.. Författaren har hämtat inspiration från Hallwylska palatset och boken är en mix av Downton Abbey och Herrskap och tjänstefolk.

Boken är välskrivenmed ett fint språk och lden är ättläst. Boken innehåller herrskap och tjänstefolk, kärlek, fattiga, rika och hemligheter och sorg, med 2 fantastiska kvinnliga karaktärer gör den här boken till en fin romance.

Målande miljöer och underbara karaktärer, inredning och kläder, fantastiskt!

Nu ser jag mycket fram emot att läsa nästa bok i serien 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harperlove_sverige och @charlottesirc_forfattare för en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Osmekmånad
Författare: Christina Lauren

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
279
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Olive och hennes tvillingsyster Ami är lika som bär på utsidan, men har helt olika personligheter. Dessutom har Olive otur med det mesta i livet, medan lyckan ständigt ler mot Ami.

Nu ska Ami gifta sig, och hon har finansierat nästan hela sitt drömbröllop genom att vinna en rad internettävlingar. På bröllopet tvingas Olive umgås med brudgummens dryga storebror Ethan, som hon fullkomligen avskyr.

 

Turen vänder plötsligt när brudparet drabbas av ett missöde som gör att Olive och Ethan måste åka på ofrivillig smekmånad till Hawaii i deras ställe. De två ärkefienderna är fast beslutna att undvika varandra till varje pris, men till sin förvåning upptäcker Olive att Ethan är en både underhållande och charmerande reskamrat. Ett tag verkar det gå bra för Olive med såväl karriären som kärleken - nästan lite för bra. Men ödet har fler överraskningar i beredskap...
__________

Charmig & Underhållande

En härlig bok med mycket bra tempo som gör att jag sträckläser då det händer saker och jag vill bara veta vad som ska komma härnäst.

Det är så mycket humor i boken och jag har skrattat så tårarna rinner. Såå härligt!

Boken innehåller många ingredienser för en bra bok såsom kärlek, vänskap, humor, dråpligheter, många helt oväntade överraskningar. Älskar dom rappa replikerna också!

En lättläst och välskriven bok med bra tempo och fantastiskt språk. Mycket läsvärd 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @modernistared & @christinalauren för en fin läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: Bestseller – Vanessa Frank 6
Författare: Pascal Engman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
544
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Hur långt är en författare beredd att gå för att skriva en bästsäljare? Pascal Engman gräver där han står i sin vassaste thriller hittills.

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad en morgon utanför sitt hem. Han var på väg till bokmässan i Göteborg. Vanessa Frank inser tidigt att den avlidne hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk, både i Sverige och utlandet. De utgjorde källor i hans researcharbete och poliserna förstår att flera kan ha haft intresse i att se författaren död. Men Vanessa anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något ännu större ska avslöjas. För att hitta svaren måste hon följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Bestseller bjuder på Vanessa Franks mest komplicerade mordfall hittills. Det är en svindlande metaberättelse där Pascal Engman rör sig genom Stockholms gängkrig, den internationella kokainhandeln och den ökande förekomsten av korruption inom det svenska rättsväsendet.


__________

Spännande bladvändare!

Pascal Engman är en av mina favoritförfattare! Bestseller är den 6:e boken i serien!

Böckerna om Vanessa Frank blir bara bättre och bättre och är beroendeframkallande, spännande, intressant, lättläst, välskrivet, aktuellt, fartfyllt och helt fantastiskt spännande 💕

Pascal gör ett gediget researcharbete med sina böcker, och är en mästare på att skriva spänning, det märks tydligt! Som alla hans andra böcker så är den här mycket välskriven och med en skickligt upplagd historia.

Jag kan nog säga att det är hans bästa bok hittills i den här serien!

Missa INTE den här boken!

Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @bookmark_forlag & @pascalengman för att jag än en gång fått en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
Slutet var bara början – Johan Falk
Författare: Anders Nilsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
349
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig. Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen. Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.
Johan Falk är tillbaka.


__________

Spännande & fartfyllt tempo


Johan Falk: Slutet var bara början är fortsättningen på berättelsen om en av vår tids mest älskade filmkaraktärer.

Jag bara älskar filmerna med Johan Falk och jag har sett om dom flera gånger! Boken är verkligen sååå bra och beroendeframkallande. När jag började läsa så kunde jag inte sluta.

Jag sögs in i berättelsen så intensivt att det kändes som jag var en del i storyn. Är ju en gammal göteborgare så man känner ju igen alla platserna 😁

Anders kan verkligen konsten att måla upp både karaktärer och miljöer helt fantastiskt bra. Historien är fartfylld, rapp, spännande och helt fantastisk.

Avslutas med en riktig cliffhanger så nu väntar jag med spänning på nästa bok och filmen är ett måste att se sen.

Det här är en riktig bladvändare! Missa inte!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokfabriken & @andersnilssonfilmproduktion för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🙏💕

__________

 


Titel: Stanna en stund
Författare: Carolina Seybold

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
172
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det har gått fyra år sedan Tove och John gjorde slut från sitt lika långa förhållande när de träffas igen av en slump. Tove minns dagen hon lämnade och inser snart hur mycket hon saknat honom. Ångesten och den mentala ohälsan sa att det var rätt beslut då, men nu inser hon att det kanske var ett misstag. Fyra år tidigare får vi följa John i saknaden. När Tove vägrar svara på hans meddelanden bestämmer han sig till slut för att försöka gå vidare och träffar Jessa. Stanna en stund är en vacker berättelse om ett smärtsamt uppbrott. En berättelse ur två olika tidsperspektiv och synvinklar, där hopp, kärlek och lust kantas av skam, minnen och ångestfyllda livsval.
__________

Vacker & finstämd!

Det här är författarens debutroman, en stark debut. Boken är en berörande relationsroman som tar upp psykisk ohälsa, kärlek och svartsjuka.. Lättläst, välskriven och långsam, alltså det är en bok som inte rusar fram utan i lagom takt och där man får en eftertanke. Mycket tänkvärd! Mycket känslor!

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är fantastiska där jag känner igen mig i mitt älskade Göteborg (min uppväxt) och fina Varberg 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @carolinaseybold för att jag fick möjlighet att läsa din fina bok 💕🙏

__________

 


Titel: Döda kvinnor förlåter inte
Författare: Katarina Wennstam

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
443
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Första delen av Sekelskiftesmorden

Fyra kvinnor ur olika samhällsklasser bor alla i samma fastighet på Södermalm. De förs samman av ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården, under den kylslagna nyårsnatten mellan 1895 och 1896. Det står snart klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning.

Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet. Med ett oemotståndligt språk och rasande driv skildrar Katarina Wennstam en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor, utnyttjande män och målande beskrivningar av såväl staden som utsökta klädedräkter. En gedigen research ligger bakom Katarina Wennstams mest passionerade bokprojekt någonsin.


__________

 

Fantastisk läsupplevelse!

Vilken intressant och fängslande bok. En historia som grep tag i mig och jag var fast. Älskar historiska romaner och den här var utöver det vanliga då man fick läsa om kvinnor vid sekelskiftet.

Varje kvinna i boken har ett eget kapitel och det tyckte jag var bra och det blev lättare att hålla isär dom. Det är kvinnor från olika samhällsklasser men dom kämpar alla för rättvisa.

En fantastisk historieskildring där jag fick lära mig mycket om hur det var på den tiden. Många gripande historier som berörde mig på djupet 💕

Språket är fantastiskt, likaså karaktärerna som är fint gestaltade och känns mycket äkta. Underbara miljöbeskrivningar av Stockholm, såå detaljerade. Det märks mycket tydligt att Katarina gjort en gedigen research och är kunnig inom detta område. 

Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok i den här fantastiska serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokmark_forlag & @katarinawennstam för en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Realitymorden
Författare: Erika Rockborn

Utgiven år: 2023
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
På en bondgård utanför Kungsbacka pågår inspelningen av realityserien Bonde finner kärleken, där fyra unga kvinnor flyttat in och tävlar om bondens kärlek. Det är mitt i juli och en värmebölja har dragit in över södra Sverige. En tidig morgon hittas en av deltagarna livlös i en badtunna.

När kriminalinspektör Alicia Lundberg på grova brott i Göteborg anländer till gården står det snart klart att den unga kvinnan bragts om livet. Vem kan ha velat göra henne så illa? Mycket filmmaterial finns att tillgå och en intensiv utredning påbörjas. Inte ens en vecka efter det första dödsfallet sker dessutom ett nytt mord under inspelningen av en annan realityserie utanför Halmstad. Samtidigt knakar det i fogarna i Alicias relation med ungdomskärleken Jacob och hans ex sätter käppar i hjulen närhelst hon kan. Samvaron med bonussonen väcker en barnlängtan i Alicia som hon inte visste fanns, men familjelivet känns alltmer avlägset.


__________

Spännande & annorlunda

Jag har läst alla tidigare böcker av Erika och jag måste säga att den här är den bästa enligt mig! Annorlunda story men mycket igenkänning om man som jag följer ”Bonde söker fru” 😁

Boken är välskriven och lättläst. Spännande och lagom läskig. Språket och handlingen flyter på i ett stilla tempo som stegras i slutet. Karaktärerna känns äkta och miljöbeskrivningarna fantastiska.

Man tror att man har koll på alla karaktärer och vem den skyldige är, men icke då. Jag blev överraskad och det är precis så jag vill bli. Det ska inte vara förutsägbart i en eller flera mordgåtor.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @hoiforlag och @rockbornerika för spännande läsning 🤗

__________ 

Titel: Det vita spöket ”Elin Strand” (2)
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
341
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det vita spöket" är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen "Och sen så är jag död".

Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa. Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma.


Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror sig Mohammad ha löst mysteriet på egen hand och beordrar sina soldater att hämnas hänsynslöst.
__________

Nervkittlande bladvändare!

Det här är en fartfylld, spännande, rå, obehaglig, makaber, nervkittlande och isande historia med ett högt tempo som får mig att rysa av obehag.
Korta kapitel som gör att jag sträckläser boken för det går inte att lägga den ifrån sig. En riktig bladvändare!

Karaktärerna är bra gestaltade och man både älskar och hatar dom på samma gång. Det dyker även upp några nya ”ansikten” i den här storyn.
Historien är samhällskritisk, humoristisk och mycket våldsamt. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och målande.

Boken bjuder på många härliga tillbakablickar från förra boken och det är mycket fint beskrivet och det känns som jag är där på plats.

Det här är den fristående uppföljaren av den tidigare boken ”Och sen så är jag död”. Kan läsas fristående men för bäst behållning så rekommenderar jag att man läses första boken innan den här 💕

Nu hoppas jag på att det kommer en fortsättning (3) eller vad säger du Peter 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare för recex och för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
Tills jag skiljer oss åt
Författare: Johanna Sernelin

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
294
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Förstår du varför du är här? Att du sitter häktad på sannolika skäl medan polisens förundersökning pågår. Kan du berätta vad som hände? Hon skakar på huvudet, vill inte berätta om de huggande rörelserna eftersom hon inte vet om de var hennes. Men hon minns kniven. Och blodet. Hon visste inte att en kropp innehöll så mycket. Hon är egentligen bara städerskan i det välbärgade parets hem. Städerskan som blivit alltmer indragen i ett triangeldrama mellan fyra väggar. Ett dödligt drama där den skyldiga avtäcks alltmer, i takt med att städerskan bit för bit får minnet åter. Tills jag skiljer oss åt är en psykologisk spänningsroman intensivt berättad i nutid och dåtid som skildrar det komplexa i att vara människa, att balansera mellan sanning och lögn, mellan förnuft och galenskap, och att aldrig veta vilken sida man hamnar på.
__________

Spännande bladvändare!

Johanna kan konsten att bygga upp spänningen på ett fantastiskt sätt. Det här är en välskriven och lättläst bladvändare som jag inte kunde lägga ifrån mig.

Språket är fängslande och historien är sååå spännande. Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar. Och handlingen är skickligt uppbyggd.

Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lindochco för recex  & @johannasernelin för spännande läsning 🙏💕

__________

 
Titel: Min tur nu (3)
Författare: Stina Sundling

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
301
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
År av dejtande har satt sina spår och tvivlen växer hos Stilla. När det blir översvämning i hennes lägenhet tvingas hon checka in på hotell. Vistelsen blir längre än hon tänkt sig och ensamheten blir snart påtaglig.

Hon faller in i dejtande igen, men inte med samma kraft som tidigare. Har hon rentav blivit rädd för att dejta? Kan det vara så att hon har gått sönder?

Och vill hon ens ha tillbaka sin lägenhet och sitt gamla liv, om hon är riktigt ärlig? Ett uppbrott kanske är precis vad hon behöver.

Hon ser sin chans att börja om på nytt - nytt jobb, ny stad, nytt liv. Och väskan har hon redan packat. Äntligen ska hon göra den där resan till Italien som hon längtat efter.

Nu är det Stillas tur att leva det liv hon vill ha!
__________


En lättläst och välskriven bok med ett bra språk och handling. Jag gillar att fortsätta läsa om Stilla och om hennes tankar och vad hon hittar på nu när hon ska dejta. Själv har jag också varit ute i dejtingsvängen men Stilla känns lite mer desperat än vad jag var själv 😁 Bikaraktärerna var lätta att relatera till på olika sätt. Innehåller både allvar och humor och en historia om en mogen kvinnas (Stilla) jakt på kärleken.

Min tur nu? är den tredje fristående delen i serien om Stilla. Med humor och allvar skildras en samtida dejtingvärld och en mogen kvinnas jakt på kärlek och kampen för att hitta vad som gör en lycklig

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @stinasundling.se och @hoiforlag för att jag fick möjlighet att läsa mer om Stilla 🤗

__________


 

Titel: 
Rörigt uppdrag (2)
Författare: Åse Åsenlund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
367
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Paméla, 32 år, lever singelliv och är hudterapeut på en salong i Halmstad. Med bakgrund som maskör inom film och tv, och en unik talang att skapa gnistrande, föryngrad och sammetslen hy, har hon blivit mycket populär bland ortens kvinnor. När hon brännskadar den lokala kändisprästens ansikte inför hennes bröllop, går både karriären och drömmen om att starta eget åt pipan. Paméla får en ingivelse att satsa på en helt ny karriär i en mansdominerad bransch. Påhejad av sin bästa vän Cissi tar hon steg i sitt liv som hon aldrig trott var möjliga. Men hur långt ska hon egentligen gå för att nå sitt mål? I en spiral av lögner och stormande känslor pressar hon sig till det yttersta och tvingas konfrontera sina fördomar, sina relationer och till och med sin identitet.
__________

Humor, allvar & romantik!

Lättläst, välskriven feelgoodroman med korta kapitel och en härlig historia som gör att man sträckläser kapitel efter kapitel. Jag skrattar och gråter åt allt dråpligt som händer i Pamélas liv och jag känner verkligen med henne också på samma gång, kan man ha sådan otur, eller tur?

Boken innehåller både allvar och massor av humor som verkar helt galet ibland 😁
Men ingen feelgodd utan romantik så klart 💕

Jag älskade första boken som Åse kommit ut med, Saligt uppdrag. Och den här fristående uppföljaren tyckte jag var ännu bättre 
🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @lavaforlag & @forfattareasenlund för en härlig läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
Tistlar på min grav
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
348
Förlag: BOD Sverige
Recensionsexemplar

📖
Sanna, 19 år
Sannas hallmatta är full av räkningar som hon inte har råd att betala. Hon har sagt upp kontakten med sin pappa och ångrar sig, men är för stolt för att ringa honom.
Ett jobb är enda lösningen på hennes problem, men vill hon verkligen arbeta på ett äldreboende med gaggiga gamla människor?


Ellen, 92 år
Ellens ensamhet växer sig allt starkare på äldreboende Gyllene kroken. Signe har förlorat sig i demens och Holger talar bara om krig.
Ellen längtar efter samtal om livet och drömmer om att få uppleva barndomsminnen som kortspel och ordlekar innan hon dör.

__________

Rörande & Fin med en gnutta humor!

Det här är en rörande och fin historia där jag som jobbar i vården med äldre människor känner igen mycket av vad boken handlar om. Olika situationer, människor och händelser.
Huvudkaraktärerna är den unga tjejen Sanna som möter den gamla damen Ellen som bor på boende, men även en kille vid namn André dyker upp och personalen så klart.  

Ellinor har lyckats gestalta karaktärerna äkta och trovärdigt och miljöbeskrivningarna är fint beskrivna. Boken har stor text och korta kapitel och varje kapitel berättar Sanna och Ellen växelvis sina tankar och även André har egna kapitel. Tycker du om relationsromaner och berättelser från vardagen så kan jag varmt rekommendera den här boken 💕

Tack snälla @ellinor_wikman_author för att jag fick möjlighet att läsa din fina bok 🤗💕

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________

 

Titel: 
En halv Kaj
Författare: Mikael Jisander

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
234
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Kaj är bara en halv människa. Vissa dagar inte ens det. Han delar sin tid mellan jobbet som bilförsäljare och villan i Klippan som numera ekar tom. Men sina principer har han i behåll och Kaj inser vad han måste göra. En resa till paradisön Skiathos i Grekland blir ett sätt att hitta en väg framåt i livet. Trots sin motvilja mot flyg och båtar reser Kaj i väg, och stöter på allt från nitiska flygplatskontrollanter till odrägliga solstolspaxare som gör livet surt. Men inget får stoppa Kaj - han har ett uppdrag att fullfölja. Det har han lovat sin älskade dotter Elsa.

På samma resa finns även Jenny, en ambitiös yrkeskvinna som motvilligt är på semester med sin man och två små barn. Hon är mitt uppe i sitt livs viktigaste jobbprojekt och har egentligen inte tid att vara ledig. Till en början kan ingen ana att mötet mellan halvfiguren Kaj och fullblodskarriäristen Jenny ska leda till något gott, men semesterveckan kommer att förändra bådas liv i grunden.

__________

Fin & berörande bok med en dos humor!

Efter att jag blev helt knockad av Mikaels förra bok ”Benny älskar Baklava” så hade jag stora förväntningar på den här boken och jag kan bara säga WOW Mikael, du har gjort det igen och jag blev inte besviken 🤗

Det här är en välskriven och lättläst bok som jag inte kunde släppa längre stunder! Mikael kan det där om att beskriva känslor och att beröra med sina ord. Man blir varm i hjärtat 💕 Jag både skrattar och gråter.

Älskar karaktärerna och miljöbeskrivningarna är så målande att det känns som jag är på plats. Boken innehåller viktiga ämnen som relationer, livsdrömmar och sorg. Jag tar till mig och reflekterar.

Missa nu inte den här pärlan till bok 💕 och har du inte läst Mikaels första bok om Benny så måste du göra det 😁 Nu ser jag fram emot fler böcker!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @mikaeljisander & @modernistared för att jag fick läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕

__________

Titel: Svartåsviten - Om du var min
Författare: Christina Erikson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
347
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.  I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.

OM DU VAR MIN är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.

__________

ROMANTIK, SPÄNNING OCH 1700-TAL
Starka kvinnor i ny serie om kärlek och maktspel.

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Åh vad jag har försökt att läsa sakta för jag ville inte att boken skulle ta slut 🤩 Såå vackert så man får tårar i ögonen och jag ÄR i 1700-talet, i dess underbara miljöer, i fattiga och rika kvarter och tillsammans med karaktärerna.

Boken är verkligen en fröjd för hjärta och själ och såå romantisk! Intressant handling och en mycket intressant tid man får vara i. Författaren har gjort ett digert arbete med den här boken och jag kan bara säga att den berör och väcker känslor.

Otroligt välskriven, lättläst med ett vackert språk och en riktig bladvändare. Det här är en gripande historia som innehåller hat och konflikter, men också så mycket kärlek, lycka och värme 💕

Jag säger bara Wow så många böcker som är planerade i den här serien! 21 stycken! 
🤩 Sju stycken trilogier!!  HUR ska jag kunna vänta tills nästa del släpps? Svårt 🤗

Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @bookmark_forlag & @eriksonchristina för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🙏💕

__________
 


Titel: Syndare ibland oss – Morden i Glasviken (1)
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
336
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Ett begravningståg går genom byn Glasviken och fram till den steniga stranden för att strö ut aska i havet. Det som ska bli ett harmoniskt avsked blir en stund av chock, för vid havet väntar ännu en död kropp. Snart inser invånarna att något är rejält fel i det norrbottniska lilla kustsamhället. Trots att det är det sista som den unge polisen Remi vill, så tvingas han samarbeta med äldre kollegan Anna-Maria från grannkommunen. Tillsammans ger de sig i kast med en gåta som sakta börjar peka på områdets en gång så storslagna glasbruk. Det de hittar i byns förflutna och i sina egna känslor får dem att undra: kan vi någonsin undkomma våra gamla synder?
__________

Spännande & Mysig!

En välskriven och lättläst pusseldeckare med en intressant story. Persongalleriet är härligt och miljöbeskrivningarna målande.

Jag tycker den här nya serien är något av ett mellanting på böckerna om Katarina Zapp och Herkules som jag för övrigt tokgillar 😁
Så om du också bara älskar böckerna om ”Arvidsträsk” och ”Morden runt” så kommer du garanterat att tycka om ”Morden i Glasviken”

Sen måste jag ju bara avsluta med att säga att den här författaren är otroligt produktiv och jag har läst alla hennes fantastiska böcker. Missa INTE!!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @sofiarutbackerikssonforfattar & @lindochco för att jag fick möjlighet att läsa 💕🙏

 __________

 

Titel: 
Vedergällning
Författare: Sebastian Avindell

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
381
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Andra boken i Östgötamorden-serien

Det är sommar och varmt i Linköping, men under ytan ruvar hat och motsättningar. Ett mordfall skakar stadsdelen Skäggetorp, och ett ogenomtänkt uttalande från myndigheternas sida blir den tändande gnista som sätter det utsatta området i brand. Snart rasar upploppen och de ditkommenderade poliserna hamnar i livsfara. Kriminalinspektör Liv Larsson och kollegan Lars Fredriksson befinner sig inte i frontlinjen, men mordutredningen är krävande och de tampas med privata utmaningar på var sitt håll. Våldsvågen och det påföljande tumultet visar sig vara en perfekt täckmantel för mord. När fler offer påträffas trappas läget upp, och utredarna börjar skönja ett mönster - de döda är alla kvinnor, med vissa karaktäristiska drag. Vem som står näst på tur är omöjligt att veta, men den förlamande skräcken att det skulle kunna vara någon i Lars eller Livs närhet vill inte släppa taget...

__________

Spännande & fängslande

Boken är välskriven och lättläst och har bra flyt i språket. Handlingen har ett intensivt tempo som trappas upp. Miljöerna är fint beskrivna och känns lika levande som karaktärerna.

Jag fastnar snabbt i handlingen och har svårt att lägga ifrån mig boken så det är en riktig bladvändare! Författaren speglar kriminaliteten i vår tid i sin bokserie! Intressant och spännande läsning!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @modernistared & @avindells för att jag fick läsa ännu en spännande bok 🙏💕

__________

 

Titel: 
Aldrig släppa taget
Författare: Tilda & Frida Boisen

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
448
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
12, vad är det som har hänt?

Sent en fredagskväll i januari 2021 inkommer ett samtal till SOS Alarm. En tonårig flicka har kastat sig ut genom ett öppet fönster. Ärligt, nära och med oförställd öppenhet skildrar Tilda Boisen och Frida Boisen med egna ord upptakten och efterspelet till den ödesdigra natten. Mor och dotter förenas i en livsviktig resa för att förstå varandra, för att förstå sig själva och för att hitta tillbaka till livet.


Aldrig släppa taget är en berättelse som krossar tabun och skam om psykisk ohälsa. Det är en berättelse om en tonårsdotter som kämpar för sitt liv. Om föräldrar som krigar för att hjälpa men inte når fram. Om ett samhälle där resurserna inte räcker till, där unga blir satta på vänt, med de mest fruktansvärda av konsekvenser. Men mest av allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.
__________

Viktig bok 🙏❤️❤️❤️❤️

Det här är en otroligt viktig bok! Jag vet själv hur det är att leva med psykisk ohälsa då jag är medberoende till ett av mina egna barn ❤️ 🙏 ❤️
Detta ska aldrig behöva hända! Tilda, du är såå stark och det är mycket modigt att skriva den här boken, att du blottar dig själv. Jag är så imponerad ❤️❤️

Jag tycker boken är otroligt välskriven, fantastiskt språk och lättläst, men mycket tung och gripande att läsa emellanåt, dom starka scenerna som jag ser framför mig ger mig flashback!
Som mamma blir det extra känsligt att läsa och jag förstår hur du Frida känner dig ❤️ Men bakom allt det tunga så finns det hopp, tro och massor av kärlek 😍

Du har en fantastisk mamma och familj och så underbart att läsa om all hjälp och stöd under den svåra tiden.
Tyvärr har inte alla samma fina hjälp och stöd i samma situation ❤️

Den här boken rekommenderar jag ALLA att läsa! Såå viktig och psykisk ohälsa är tyvärr vanligare än man kanske förstår 🙏

Tack @tildabo1sen och @fridaboisen för en stark och viktig bok och att ni orkade och vågade berätta 💕🙏
Tack till @bookmarkforlag för att jag fick möjlighet att läsa 
🤗💕

❤️🤗❤️ Jag betygsätter aldrig biografier ❤️🤗❤️

__________

 

Titel: Uppvaknandet – Vägen till spirituell frihet
Författare: Andreas Larsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
140
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Uppvaknandet är en handbok i att bli en mer medveten och närvarande människa. Den peppar, lyfter, ifrågasätter och speglar dig. Den inspirerar dig till att följa dina drömmar och ger dig mer kunskap om dig själv. Målet är att få dig att må så bra du bara kan. När du är i linje med vem du verkligen är bortom alla påhittade personligheter du satt på dig, väntar ett liv du inte trodde var möjligt. Ett liv där du har full tillit och tillgång till universums flöde. Ett liv där tillåtelse, tålamod och tacksamhet är ledorden. Ett liv där överflöd inte är en myt. Välkommen att vandra vägen till spirituell frihet.
__________


Jag lever själv i harmoni i livet så jag visste redan om det mesta men lite nytt fick jag lära mig så det var intressant läsning!

Man får många kloka råd, visdomar och tankar i den här boken. Den är välskriven och lättläst.
Boken peppar dig och inspirerar. Ger dig mer kunskap om dig själv och att följa dina drömmar.
Jag läste bara ett par kapitel åt gången för att lättare reflektera över det som står i boken.
Det finns även lite tips på olika övningar man kan göra. Jag tar med mig många kloka ord från den här boken!
Andreas skriver i boken att  ”Livet är för kort att levas"! och det kan jag verkligen hålla med om 
💕

Tack  @uppvaknandet.nu för frågan om att läsa din handbok.❤️

__________ Titel: Käraste vänner – Del 3
Författare: Katarina Widholm

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
408
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Året är 1949 och Betty fyller 30 år. 

Födelsedagen firar hon tryggt tillsammans med man, barn, släkt och vänner. Äktenskapet med Olof bygger på förtrolighet och vänskap, tillsammanshar de fått sonen Anders. Betty arbetar i sin bokhandel, sköter Småtrycksförlaget och harhuvudansvaret för hushållet. Hon bestämmer sig dessutom för att ta körkort. Men under ytan är allt inte lika bekymmersfritt. Betty känner sig ofta otillräcklig och har dåligt samvete för att hon inte hälsar på oftare hos modern i Hudiksvall. Olof börjar dra sig undan och Betty saknar deras gemenskap. Dottern Martina spås en lysande framtid som sångerska och när hennes biologiske far, Martin Fischer, vill ta uppkontakten med henne blir Betty djupt orolig. Samtidigt hopar sig de ekonomiska bekymren och när Betty dessutom blir osams med bästa väninnan Viola är inget längre som det varit.
__________

Älskar Betty!

Vilket kärt återseende att åter igen få läsa om Betty 💕 Böckerna är verkligen beroendeframkallande!

Boken är som alltid mycket välskriven med ett vackert språk. Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna känns så äkta och levande.
Den är lättläst och man vill bara läsa utan avbrott. En riktig bladvändare. Jag rekommenderar den här bokserien varmt om du tycker om historiska romaner 
💕

Hoppas att det kommer fler böcker om Betty. Vill gärna läsa mer 🙏

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia & @bockerombetty för ännu en fantastisk bok 🤗💕

__________

 

Titel: 
Järnblomma
Författare: Frida Skybäck

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
404
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett ödehus i utkanten av Lund. Byggnaden tillhör det nerlagda mentalsjukhuset Sankt Lars, som trettio år tidigare drabbades av en skandal då två patienter försvann spårlöst från avdelning C. En av patienterna var sjuttonåriga Marie-Louise Sparre och trots att det inte fanns några tecken på att ett brott hade begåtts, vidhöll hennes familj att hon blivit utsatt för någonting fruktansvärt. Fallet fick stor uppmärksamhet i media och polisen kritiserades hårt. Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att återöppna utredningen och de förstår snart att en mörk hemlighet döljer sig på sjukhusområdet. 


Vad hände egentligen med de två patienterna den där ödesdigra oktobernatten 1987 och hur långt är de ansvariga beredda att gå för att dölja sanningen? Järnblomma är den andra fristående delen i serien om Fredrika Storm och Henry Calment, efter listetta Svartfågel som hyllats av kritiker och läsare. Det är en mörk och spännande historia fylld med oväntade vändningar, som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läs
__________

Spännande bladvändare!

WOW vilken bok! Sååå välskriven och lättläst och sidorna bara flyger fram. Spännande handling och en oerhört gripande historia om psykisk ohälsa.
Järnblomma är 2:a delen i serien om Fredrika Storm
. Första boken heter svartfågel och den tyckte jag mycket om och den här boken är inget undantag!

Frida har en otrolig förmåga att skapa spänning och det är snudd på omöjligt att veta hur händelseförloppen och motiven kommer sluta!
I den här delen får man lära känna huvudkaraktärernas privatliv lite mer
 och det uppskattar jag. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och karaktärerna så levande!

Det här är en riktig bladvändare! Boken går att läsa fristående men jag rekommenderar att man läser Svartfågel först för att lära känna Fredrika och Henry!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tack till @bokforlagetpolaris @fridaskyback_author för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 
Titel: Pennskaft & Pessar
Författare: Ann Gewecke

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
374
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Året är 1926. Kvinnor har nyligen fått rösträtt och nu öppnas också allt fler möjligheter för dem att göra karriär. Ruth vill ha ett eget yrke men hennes far vill se henne tryggt gift med sonen till Cloetta-fabrikören. Trots sin strävan att bli oberoende faller Ruth ändå för en charmig säljare, gifter sig och ger upp sina planer. Drömmarna om självständighet kommer så småningom i fatt henne samtidigt som det äktenskapliga skimret falnar. En kväll tar maken ett ödesdigert beslut som får katastrofala konsekvenser för dem båda, men som efter en svår period leder Ruth framåt om än på ett helt annat sätt än hon från början tänkt sig. Pennskaft & pessar är ett stycke svensk kvinnohistoria i romanform, en berättelse om en av de kvinnor som valde att engagera sig för att förändra och förbättra livet för de svenska kvinnorna.
__________

Välskriven & intressant!

Det här är författarens debutroman och den första boken i en trilogi!

Jag älskar historiska romaner och den här är mycket intressant och spännande. Boken innehåller ett stycke svensk kvinnohistoria. Hur var det att vara kvinna på 1920-talet? Det var en spännande tidsepok där drivande kvinnor vägrade att tystas och stred mot kvinnliga rättigheter. Boken innehåller mycket kärlek och känslor 💕

Boken är mycket välskriven och lättläst. Fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer. Jag läste ut den ganska fort trots att det är en bok på nästan 400 sidor.
Så det här är en riktig bladvändare som jag varmt rekommenderar 
💕 Ser fram emot nästa bok i den här trilogin!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag & @ann.gewecke.lektor.forfattare för en fin läsupplevelse 🙏💓

__________

 
Titel: Allt till rätta
Författare: Biljana Savic Lundell
Utgiven år: 2023
Sidantal: 263
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Isabella är en iskall karriärkvinna. Hon är också mor, fru och dotter. Hon söker sig till psykoterapeuten Martin och i hans besöksrum tappar hon greppet om verkligheten. Vem är hon egentligen? Flickan som göddes med medberoende via modersmjölken eller kvinnan som alla i hennes närhet skulle vilja byta liv med? Hon gör en lysande karriär i affärsvärlden för att ta revansch på uppväxten i en småstad full av Jante. Hon och hennes syskon försöker på olika sätt navigera i livet från barndomens dysfunktionella familjesituation. De har bara en sak gemensamt - det förflutna. Men Isabella kommer inte undan sin historia. Det visar sig att hon själv lever i ett äktenskap med våld under ytan. Hon tvingas nu ta tag i härvan av hemligheter med så väl sitt förflutna som sitt pågående liv för att rädda sig själv och sina barn.
__________

Allt till rätta är en smärtsam och angelägen berättelse om vår tids största folksjukdom, medberoende.

Det här är en otroligt stark debut!! Mycket välskriven och lättläst och en riktig bladvändare. Det är ett otroligt driv framåt i texten. Det pekar på vikten att tolka varningssignaler, både utifrån och inifrån i en familj, vilka - om de inte ställs till rätta - leder till psykisk ohälsa.

Jag själv har en nära anhörig med psykisk ohälsa och är själv medberoende så den här boken väckte många olika känslor i mig.

Boken är berörande, rörande, gripande, spännande och det är otroligt viktigt att lyfta fram det här viktiga ämnet 💕
En roman om familjehemligheter, skuld och försoning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @biljanasaviclundell & @lavaforlag för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕
__________

 
Titel: En annan tanke
Författare: Helen Lindman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
296
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Gabriel har avslutat sista årskursen i grundskolan och han ser fram mot sommarlovet. Några veckor av lovet ska han tillbringa hos farfar som bor på en ö i skärgården, där också hans bästa vän och klasskamrat Tom bor med sin familj. Det är något Gabriel gjort sedan några år tillbaka och han har samlat på sig många fina minnen från dessa somrar. Han står sin farfar nära och uppskattar de samtal och tankar som han delat med honom under deras sommarveckor tillsammans. Den här sommaren berör samtalen även de djupare livsfrågorna och de kommer även in på vad döden innebär. Är döden det definitiva slutet på all upplevelse, eller kanske en dörr in till en annan och annorlunda upplevelse och tillvaro, är bland annat frågor de ställer sig. Föga anar Gabriel hur han senare ska erinra sig det samtalet när dramatiska händelser inträffar som helt omkullkastar hans hittills så trygga tillvaro. Det är händelser som kommer att påverka resten av hans liv. Inte bara hans vardag och nära relationer utan även hans syn på allas vår existens, livet och döden. Berättelsen sträcker sig från den tonårige Gabriels liv upp i vuxen ålder.

__________


En bok med viktiga frågor. Ett barn som vill ha svar. Livet & Döden!
Välskriven och lättläst bok. Den är spännande och intressant och griper tag i en. Fina karaktärer som man tycker om på olika sätt!

Det här är en berättelse om djup sorg men också om hur hopp, vänskap och kärlek kan övervinna även de mörkaste stunder i en människas liv.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag för att jag fick läsa 🤗

__________

Titel: Ingen skulle få veta
Författare: Anna Kansell

Utgiven år: 2020
Sidantal: 
226
Förlag: @
calidrisforlag 
Recensionsexemplar

📖
Ångesten var ständigt närvarande i vårt hem. Ibland slumrande och osynlig, ibland uppblossande med full kraft. Den passade inga tider. Skoningslöst klampade den på, nästlade sig in i mammas huvud och tog ingen hänsyn. Inte till henne, inte till oss andra.

INGEN SKULLE FÅ VETA är en berättelse om skuld, skam och psykisk ohälsa, dolda under en välputsad yta i en svensk småstadsidyll.
Berättelsen skildrar en flickas uppväxt på 70- och 80-talet, med en psykiskt sjuk mamma i en, på ytan, lyckad familj. En sjukdom som alla tystar ner och döljer - både inom familjen och mot omgivningen.
Och hur det är att leva i en dysfunktionell familj som låtsas vara fungerande, där yta och konvention betyder allt. Men när dörren till den fina villan har stängts, styr mammans ångest och utbrott familjen med järnhand.


Med inslag av dagboksanteckningar samt journalutdrag från mammans vistelser på psyket, skildras familjens liv utifrån flickans perspektiv, från treårsåldern och fram till den ödesdigra dagen, då alla till slut får veta.
Boken vill belysa vad psykisk ohälsa kan innebära - för den drabbade och för de närmast anhöriga. Händelserna är självupplevda och skildrar ingående och naket det mörker de drabbade lever i. Samtidigt som den också vill visa att det kan finnas ett parallellt, normalt liv som, trots allt, kan vara relativt bra.

__________

Känslosam & Gripande!


Den här boken är en verklighetsbaserad roman om hur det är att växa upp med en mamma med psykisk ohälsa på 70-/80-talet som var väldigt tabu på den tiden. Att som barn behöva dölja hur det ligger till.
Anna berättar hur det är att vara barn och behöva bära på en sådan hemlighet. Boken är välskriven och lättläst och man får några flashbacks tillbaka till den tiden då jag själv växte upp med ABBA och tidningen Starlet mfl.

Jag tycker det här är en viktig bok. Den här nakna och hudlösa barndomsskildringen går rakt in i hjärtat. En trovärdig och sorglig historia som berörde mig mycket 💕

Tusen tack @annakansell för din förfrågan om att läsa din bok 🤗💕

__________

Titel: Tidens hjärta (2)
Författare: Elisabeth Berglund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
300
Förlag: Possibilia
Recensionsexemplar

📖
Tidens hjärta är den efterlängtade, fristående uppföljaren till Selmaprisvinnaren Eldbarnet. Äventyret fortsätter.

Vivya, den sista Glädjeryttaren, Överdomaren Ylmar och det magiska barnet Minndora är äntligen i säkerhet på Ylmars hemvärld efter sin flykt undan Broughans soldater. Men allt är inte som det verkar, och snart är de tre indragna i en maktkamp där Pompodias och De Tio Världarnas framtid står på spel. Emot dem står skugglika konspiratörer, ett korrupt polisväsende, giriga potentater och uråldriga lögner. Allt de har är Vivyas handlingskraft, Minndoras nyväckta magiska krafter och Ylmars unika känsla för tid ...Vem drar egentligen i trådarna? Och varför får ingen använda magi?

__________

 

Tiden hjärta är uppföljare till Selmaprisvinnaren Eldbarnet. Vivya, Ylmar och den unga Minndora har flytt till säkerheten på Ylmars hemvärld Pompodia. 
Boken är spännande, vacker, känslosam, fartfylld och mycket välskriven och bjuder på ett riktigt actionäventyr bland olika varelser, världar och spännande karaktärer.
Elisabeth är fenomenal på att hitta på de olika världarna och varelserna och har en otrolig fantasi i den här fantasyboken 💕 Älskart!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack Elisabeth @possibilia för att jag fick chansen att läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕

__________
Titel: Outsäglig sorg och saknad
Författare: Emma Gustafsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
308
Förlag: Norstedts
Recensionsexemplar

📖
Janne tar sin tillflykt till en stuga i Närke för att återhämta sig från en tragisk förlust. Han är deckarförfattare och hoppas att det manus han börjat på kan bli en väg ut ur det mörker han har befunnit sig i så länge.
Äntligen ska han få vara ifred med sina tankar. Fia är nöjd med att hon lyckats få sin stuga uthyrd under hela sommarperioden. Det är en nödvändig inkomst i väntan på att snickerifirman ska gå med vinst
Men hon ljög i annonsen. Det är inte alls långt till närmsta granne som hon skrev, hon och dottern Lo kommer bo i ladan på tomten intill. Hon har just betalat av den sista skulden hos Kronofogden, så att åka iväg någonstans är inte att tänka på. Janne får ingen vidare ro att skriva eftersom Lo inte verkar införstådd med att ladan är hennes hem över sommaren, utan allt som oftast släntrar över till Janne.
Med lite hjälp från henne kommer Janne och Fia varandra allt närmare. Och trots att ingen av dem räknat med det kommer den här sommaren förändra alla deras liv.
__________

Det här är en varm och underbar relationsroman om sorg och saknad som är bokens titel 💓
Emma beskriver karaktärerna Janne, Fia och Lo mycket bra och realistiskt och man tar verkligen till sig dom alla i sitt hjärta.

En vacker historia om klasskillnad, kärlek, relationer, sorg och om att gå vidare i livet efter att ha varit med om något jobbigt.
Det här är Emmas debutroman i feelgood genren och det har hon gjort så bra. Boken är välskriven och lättläst. Jag hoppas få läsa mer av henne framöver!

Outsäglig sorg och saknad är en vacker relationsroman om kärlek, sorg, klass, kreativitet och om att gå vidare efter både små och stora katastrofer.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @norstedts_forlag & @emma_g_skriver för en fin läsupplevelse 🤗💕

__________ 


Titel: Den Amerikanska gästen
Författare: Maria Limshage

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
304
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
En sommar på Gotland kan aldrig gå fel.
Eller?

Sanne åker på familjesemester till Burgsvik. Även om hon älskar att tillbringa somrarna i bagarstugan är hon det här året inte lika peppad. Vardagen med krävande jobb och en intensiv ettåring har sugit kraften ur henne. Hon skulle hellre åka på solsemester, dricka drinkar och läsa en bra bok. De hinner inte ens packa ur bilen förrän Seb ringer och meddelar att han tänker komma dit. Seb, hennes första stora kärlek som hon inte trodde hon skulle få se igen. Varför hör han av sig nu, efter tio år? Tänker han verkligen komma till Burgsvik? Det är upptakten till tre galna veckor på Gotland med en bångstyrig dotter, en sambo som beter sig som en tonåring och en spirande kärlek som inte fått chansen att gro. Den amerikanska gästen är en feelgoodroman om drömmar som slår in med värsta tänkbara tajming, och dess konsekvenser.

__________

Underbar bok!

Den här boken är välskriven, lättläst och lättsam, tänkvärd och även rolig och har en svärta man inte ofta hittar i denna feelgood genre.
Älskade persongalleriet där människorna känns såå levande och miljöbeskrivningarna är fantastiska. En bok som jag bara älskade 💕
Med en hel del skruvade scener där man kan känna igen sig hur det var/är med småbarn och slitet 😁

Jag sträckläste den här boken på knappt 2 dagar för den är en riktig bladvändare!
Vill du ha en härlig underhållande feelgoodroman så måste du läsa den här!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lavaforlag & @limshage_skriver 🤗💕

__________

  

Titel: I ljuset från gryningen
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:

Förlag: Saga
Recensionsexemplar

📖
'I ljuset från gryningen' är en nervkittlande spänningsroman som utspelas i en till synes svensk sommaridyll, fylld av svek, romans och mörka hemligheter. När Alba var sex år försvann hennes mamma spårlöst under en campingresa i Karlskrona. Sedan dess har Alba drömt om att få återse sin mamma, men hon har lärt sig att leva med ovissheten om hennes öde. Men när Albas pappa går bort i en hjärtinfarkt väcks behovet av att få svar på vad som egentligen hände. Albas tvillingbror Edwin övertalar henne att ta familjens gamla husvagn på ett sista äventyr. Precis som i hennes barndoms somrar tar de sig till campingen på Dragsö, och Alba ser möjligheten att gräva i sin mammas försvinnande. På campingen möter hon dessutom Henrik, och för första gången på länge släpper hon någon innanför murarna som hon byggt upp. Men idyllen avbryts abrupt när resterna av ett lik hittas i skärgården. Både husvagnen och campingens gäster visar sig gömma hemligheter, och Alba hittar ledtrådar som nystar hennes familjs förflutna. 1989 är en journalist på ett farligt och mycket känsloladdat uppdrag i Rumänien. Mitt i en brinnande revolution försöker hon undkomma faran och ta sig hem för att kunna berätta för resten av världen det som hon bevittnat. Vad är det som alla på campingen verkar dölja för Alba? Och hur hänger journalisten i Rumänien ihop med hennes förflutna?
__________

Mysig, spännande & gripande!

Ett lite lugnare tempo än vad man är van vid av Emma’s böcker. Välskriven och lättläst med fina och intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar.
Det här är en småspännande och ganska lättsam bok som innehåller viktiga ämnen. Edwin och Alba som är tvillingar tillbringar tid i sin pappas gamla husvagn på en camping i Karlskrona. Parallellt med nutid får man följa en journalist i Rumänien 1989.

Historien är bitvis mycket känslosam och jag hade svårt att lägga den ifrån mig några längre stunder. Emma skriver och beskriver på ett mycket trovärdigt sätt hur karaktären Alba söker efter olika svar och den rotlöshet som hon känner. Och slutet öppnar verkligen upp för en fortsättning som jag ser mycket fram emot att följa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack bästa @_emmaolofsson_forfattare_för att jag fick läsa din fantastiska bok 🙏💕

__________


Titel: 
Den övergivna trädgården
Författare: Kelly Bowen

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
439
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Normandie, 2021. Att restaurera gamla slott är Isabelles specialitet. En dag står hon framför en förfallen 1700-talsbyggnad som väcker minnen till liv. Isabelle brukade leka i den övergivna slottsträdgården som barn och inser att hon nu får en möjlighet att upptäcka den mytomspunna platsens inre och samtidigt återknyta kontakten med sin syster. Är det nu de ska få redan på vad som döljer sig i slottet där ingen satt sin fot sedan nazisternas ockupation?

Normandie, 1930-talet
. Det enda som tycks förena den unga Stasia och pojken Nicolas är vetskapen om hur ett krig kan krossa en människa. Men under sina möten i den övergivna slottsträdgården kommer de att dela mer än de anar, och platsen som är deras hemlighet kommer att spela en viktig roll när de själva tvingas hantera krigets fasor.

__________

Fantastisk roman!

Det här är den andra boken som jag läser av författaren. Den förra ”Den hemliga våningen” tyckte jag mycket om och den här var inget undantag till och med ett snäpp bättre!

Boken är mycket välskriven och lättläst. På ett skickligt sätt så växlar författaren både mellan nutid och dåtid och mellan dom olika karaktärerna. Målande miljöbeskrivningar och fantastiska karaktärer.

Det lämnas en cliffhanger varje gång vid skiftet så man vill ju bara fortsätta att läsa för att få veta hur det går. Historien är känslosam, mörk och gripande och mycket intressant och spännande.

Det här är en riktig bladvändare! LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack  @historiskamedia & @kellybowen09 för en fantastisk läsupplevelse 🙏

__________


 
Titel: Fjärilar i magen
Författare: Ida Fryklund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
316
Förlag: Saga Sverige
Recensionsexemplar

📖
På Restaurang Sjöallén i Kungsbacka finns det alltid saker att göra. Menyerna måste planeras, inköpen beställas och gästerna ska känna sig välkomna. Oskar har tagit över restaurangen som hans föräldrar startat och nu kretsar hela hans liv runt Sjöallén. Stressen inom honom gör sig mer och mer påmind. Men vem har tid att sakta ner? Kimberly har däremot lätt för att koppla av. Sedan några månader tillbaka arbetar hon extra på en förskola och älskar det. Samtidigt planerar hon inför sin nästa utlandsresa. Under en middagsbjudning hos en vän möter hon Oskars lillasyster Stella, som också arbetar på Sjöallén. Tillsammans får de en idé. De ska börja ha kulturkvällar med poesiuppläsningar på restaurangen. Oskar blir inte direkt eld och lågor över förslaget och Kimberly gör sitt bästa för att inte dras med i hans tankesätt. När stressen till slut blir för mycket för Oskar behöver han motvilligt ta emot Kimberlys råd. Fast hur ska hon, som tar dagen som den kommer, kunna se till att han får ordning på sitt liv?
__________

En underbar bokserie som har fångat mitt hjärta 💕

Såå mysig, lättläst, välskriven och med gripande och viktiga ämnen! Älskar karaktärerna och dom fina miljöbeskrivningarna.
Ida skriver såå fint och fångar mig direkt i handlingen och håller mig kvar till sista sidan! En riktig bladvändare!

Det här är en riktigt fin, mysig, spännande och intressant feelgood som innehåller både kärlek, värme, gråt och skratt och olika livsöden som stannar kvar inombords 🤗
Rekommenderar Ida’s böcker varmt 
💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @idafryklund för ännu en fantastisk och mysig bok 🙏

__________

 
Titel: 
I döden är vi lika
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
408
Förlag: Saga
Köpt exemplar

📖
Sonja Ljung befinner sig på en 24-timmars kryssning mellan Karlskrona och Gdynia tillsammans med Morten, Navid och resten av teamet från grova brott i Karlskrona. De har precis avrundat en trevlig middag när den goda stämningen avbryts abrupt av att Navid och Sonja upptäcker en brutal brottsscen i en av hytterna. En kvinna och ett barn har blivit mördade, och det dröjer inte länge förrän de förstår att det finns en mördare bland passagerarna. Utredningen sätts i gång direkt. Fartyget vänder tillbaka mot Karlskrona där en intensiv och svår jakt på gärningsmannen tar fart. Sonja är till en början övertygad om vem som ligger bakom det fruktansvärda mordet, men förstår snart att det rör sig om något helt annat, något mycket större. När fler personer faller offer för mördaren upptäcker Sonja att det finns kopplingar långt bak i tiden, och sakta men säkert leds Sonja in i en värld med mörka krafter ...
_________

"I döden är vi lika" är en deckare i högt tempo med oväntade vändningar. Boken är en fristående fortsättning i Emma Olofssons succéserie om polisen Sonja Ljung.

Det här är andra delen om Sonja Ljung vid grova brott i Karlskrona, första boken heter Sorgfågel sjunger och den tyckte jag mycket om och den här uppföljaren gjorde mig inte besviken!

Det är en fartfylld och rapp historia vi får vara med om. Karaktärerna/persongalleriet känns mycket trovärdiga och dom fångar mig, även om jag inte förstår hur Sonja hänger med i detta tempo när hon är höggravid 😁

Lagom långa kapitel gör att jag inte kan sluta läsa så för mig blev den här boken en riktig bladvändare! Jag trodde jag kunde gissa hur det skulle sluta, men icke.

Emma är verkligen fenomenal på att knyta ihop säcken i slutet och är otroligt duktig på att skriva spänning och drama! Jag bara ÄLSKAR Sonja så jag hoppas på fler böcker 🙏

Har du missat dessa böcker om Sonja Ljung så LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


 
Titel: Våfflor och kaffe med Twist
Författare: Ida Berner

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
343
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
En helt vanlig dag stressar Gry, psykologen som älskar att skämta, rätt ut i gatan och blir påkörd av en liten gul bil som körs av begravningsentreprenören Anders. Mirakulöst nog överlever Gry utan större men. Hon blir sjukskriven och drabbas som sig bör av en livskris, där den stora frågan är vilken riktning hennes fortsatta liv ska ta. Hennes man är såklart överlycklig över att hon överlevt men förstår inte pratet om "förändringens vindar". Gry lyckas i stället övertala sina systrar att följa med henne till Arvika och föräldrarnas stuga, som de jämt besökte som barn. Där vill hon starta ett våffelcafé där kaffe med twist ska finnas på menyn, och fundera över livet. I närheten av stugan bor Måns, Grys gamla ungdomskärlek, som dumpat henne brutalt flera gånger. Hon gör sitt bästa för att undvika honom men han har någon slags magnetisk kraft över henne... Kanske har han förändrats? Kanske kan livet bli roligare ihop med honom än med maken som ogillar förändring, endast bär grå skjortor, som älskar orientering mer än allt annat och som inte har någon humor. Åtminstone är han inte lika rolig som Måns. Det blir en sommar att minnas - en sommar med död, systerskap, minnen, nya bekantskaper, brända våfflor, spaning efter den vita magiska älgen och en strävan efter att uppfylla drömmar. Mitt i allt finns Gry med sina tvivel - ska hon vara nöjd med det hon har eller är det dags att bryta upp och prova något helt annat? I boken figurerar värmlandsbandet môra-Per som finns på riktigt. Bandets sångare, Pär-Eric "Pärra" Eriksson, har hjälpt till med bokens jössehärsmål.

__________

Mysig & lättläst

Verklighetsbaserad feelgood med både humor, kärlek, svärta och vänskap. Karaktärerna är lätta att tycka om, man fångas lätt i deras olika beteenden och likaså miljöbeskrivningarna, fint gestaltat.

Berättelsen får mig att reflektera över andras beteenden men också mina egna. Ett boktips 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och @idaforfattare för överraskningsboken 🙏

__________

 
Titel: Laurentius krönika – Slaget på Nebreon
Författare: Stefan Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
528
Förlag: Lionvalley Publishing
Recensionsexemplar

📖
När en ny tid gryr utmanas den rådande ordningen och glömda kunskaper återuppväcks. Vänskap fördjupas och prövas. Laurentius inser sin svaghet, Ars högmod splittrar och Edurons mänsklighet ifrågasätts.

Rannvi utmanas av den Höge och Varghuvud möter sitt livs mörker. Den stora planen för fred kräver att alla krafter samlas på Nebreons slagfält. Hinner de i tid?
"Vapen skall vina
människor vandra
hädan på helsväg.
Hör mina ord!"
__________

Slaget på Nebreon är den tredje boken i serien och sluter Stefan Erikssons berättelse om en ny tids gryning i Erborigien.

Jag har verkligen uppskattat och njutit av hela bokserien och Laurentius krönika och det känns liiite vemodigt att den nu är slut 🙏

Stefan är otroligt duktig på att skriva på ett sätt som trollbinder mig och jag är fast i historien från början till slut. Mycket fängslande och en riktig bladvändare!

Målande miljöbeskrivningar, underbara äventyr och fantastiska karaktärer. Jag har njutit av varje boksida och Stefan har lyckats knyta ihop säcken och historien på ett skickligt sätt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lionvalley_publishing & @laurentius_kronika för att jag har fått förtroende och möjlighet att få läsa den här boken och hela serien 🙏💕

__________

 
Titel: Skogslyckan
Författare: Linn Nilsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
224
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Telefonen avbröt Lillys tankar och när hon läste namnet på skärmen slog hon handen för munnen. Det var ett namn som fick henne att kippa efter andan.
Vad ville han efter alla dessa år? Lilly tryckte bort samtalet. Hon skakade på huvudet. Han var inte värd att hanteras som en kris, han var ingen och han skulle definitivt inte få förstöra den här helgen.
Sigrid höjde blicken från skärmarna. Fan! Vad gjorde han här? På andra sidan rummet stod en lång bredaxlad man och betraktade henne med ett leende på läpparna. Han tecknade att hon skulle komma men hon hade verkligen ingen lust att prata med honom. Det fanns dock andra saker hon gärna gjorde med den mannen. Lilly ville bort från den sorgsna känslan. Hon slog numret, lät två signaler gå fram och lade sedan på luren. Efter en liten stund slog hon samma nummer igen och lät tre signaler gå fram. I den andra änden svarade en man med endast "kommer" för att sedan lägga på luren. Lilly vände på klacken och började gå mot deras mötesplats. Skogslyckan är en gård utanför Lund i Skåne som hyser Lilly och hennes vänner. Här kan de fly den stressiga vardagen och leva tryggt bakom höga grindar. Lilly vill helst skydda både sig själv och sina vänner från otrevligheter men balansen mellan kontroll och välvilja kan vara svår. Gamla och nya relationer rör runt bland vännerna och prövar både deras kärleksrelationer och deras vänskap.

__________

Välskriven och lättläst. Mysig och intressant. Gillade karaktärerna och jag har trivts bra i deras sällskap på Skogslyckan i Skåne 🤗

Här finns en riktig blandning av livet. Kärlek, vänskap, trubbel och annat gott o blandat! En härlig bok som jag gärna rekommenderar 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag & @livlitteratur för läsupplevelsen 🙏

__________

 

Titel: Det vi inte ser
Författare: Kristina McMorris

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
510
Förlag: LB
Recensionsexemplar

📖
1928, Michigan. Fenna växer upp i det fattiga gruvområdet Copper Country, där hon och hennes pappa gör vad de kan för att hanka sig fram. När fadern dör hamnar hon på barnhem, ett barnhem hon sedan flyr ifrån för att finna sin barndomsvän Arie, den enda personen hon fortfarande kan lita på. 


1942, Chicago. Även om Fenna officiellt arbetar som assistent till den, inte helt medgörlige, illusionisten Charlie, är det hon som är hjärnan bakom deras framträdanden. Sedan en otäck händelse då hon var liten har hon varit besatt av utbrytarkungen Houdini och har noga studerat hans trick. Hennes uppfinningsrikedom och problemlösningsförmåga är tillförlitliga egenskaper när det kommer till att förtränga sin traumatiska barndom. Trots dessa lyckas Fenna inte förutse ett besök från den brittiska underrättelsetjänsten. De behöver hennes hjälp för att konstruera verktyg åt de brittiska soldaterna. Hon tackar motvilligt ja och flyttar till London för att arbeta för MI9, ett inte helt enkelt arbete i en tid när alla misstror varandra. I London stöter hon på Arie för första gången sedan barndomen, och hon kastas huvudstupa in i ett farligt spel för att rädda hans syster och hennes familj ut ur det tyskockuperade Nederländerna.
__________

Det vi inte ser är inspirerad av häpnadsväckande händelser under andra världskriget.
Det är en fängslande berättelse om kärlek och förlust, om krigen vi utkämpar, på fälten och inom oss själva, och om att finna mod där vi inte trodde att det fanns.

Jag har en förkärlek till historiska romaner. Författarens förra bok ”Såld på en måndag” var verkligen en bok jag tyckte om och den här är absolut inget undantag!

Det här är en spännande, gripande och intressant historia. Boken är mycket välskriven och lättläst trots sina 510 sidor och storyn griper tag och håller mig kvar kapitel efter kapitel, en riktig bladvändare!

Om du gillar historiska romaner eller har läst ”Såld på en måndag” så rekommenderar jag verkligen den här boken 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lbforlag & @kristina.mcmorris för en fantastisk läsupplevelse 🙏
__________ 


Titel: Splitter
Författare: Johan Brännström

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
476
Förlag: Ordfront
Recensionsexemplar

📖
Splitter dras Mikaela Sköld in i ytterligare en dramatisk utredning. En kort tid efter massmorden i Solberga (Ingen ska skonas) har polisen avkrypterat en app som kriminella använder för att kommunicera. I det omfattande materialet gör Stefan Jelinek, Mikaelas vän och kollega, en oväntad upptäckt. I chattarna framträder vad som ser ut att vara planeringen av ett terrordåd där man ska slå till "mot hjärtat av Mediasverige". Jelinek misstänker att målet är Nyhetsbyrån och att ett av kodnamnen i chattarna är en anställd. Han övertalar Mikaela att delta i en operation där hon låtsas säga upp sig från polisen för att återvända som journalist. Under täckmantel måste hon ta reda på identiteten på den medhjälpare terroristerna har på insidan. Mikaela tvingas därmed spela dubbelspel, inte bara mot Kim, Mikaelas före detta sambo, utan också mot sin dotter Vanja.
__________

Andlöst Spännande & en riktig bladvändare!

Äntligen får jag träffa Mikaela och dom andra karaktärerna igen. Johan har satt ribban högt den här gången och jag säger bara, spänn fast säkerhetsbältet för här blir det åka av 😁

Boken är rapp, rå, välskriven, högaktuell, pulshöjande och olidligt spännande att mina naglar var nära att ryka flera gånger och nattsömnen blev helt förstörd 😁
Det här är författarens absolut bästa bok hittills. Han har lyckats få mig fast från början till slut och det här är en bladvändare i stora rang.

Intrigen är både obehaglig och mycket smart skriven. Det här är en bok som lägger sig i toppen av mina favoriter i år!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @johanbrannstrom_forfattarenytt & @ordfrontforlag för att jag fick möjlighet att läsa den här boken 🙏💕

__________

 
Titel: En avgörande ledtråd (Michelle Mohlin del 1)
Författare: Peter Gissy

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
612
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
När tjugotvååriga Jessica hittas mördad i en skog utanför Göteborg har gärningsmannen bara lämnat efter sig en enda ledtråd: ett halvt spelkort. Michelle Mohlin, före detta polis och nybliven rättspsykolog, antar mördarens utmaning om att ta reda på vad kortet står för, och gör strax sina egna tolkningar i ett försök att locka fram en reaktion från förövaren. Snart får hon mycket riktigt ett genombrott, men situationen förändras radikalt när en kvinna samtidigt försvinner under omständigheter som kan kopplas till mordet. Michelle måste hitta den kidnappade kvinnan innan det är för sent. Men så tvingas Michelle konfronteras med mördaren på ett sätt hon inte tänkt sig, och inser snart att hennes eget liv är i fara.
__________

Det här är en riktig tegelsten med sina drygt 600 sidor. Trots det var den väldigt lätt att läsa och det mycket tack vare de korta kapitlen. 

En välskriven och fängslande bok med bra driv och högt tempo och en spänning som stegras ju mer man läser. En riktig bladvändare!
Författaren skriver mycket detaljerat om miljöer och olika händelser, en del ganska brutala men han skriver med en fantastisk finess. Karaktärerna är mycket bra gestaltade!

Det här är en bok som jag tror skulle bli en fantastisk film/serie 😁
Nu vill jag läsa nästa del i den här serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @petergissy för att jag fick läsa 🙏💕

__________

 
Titel: Medan livet pågår
Författare: Jenny Fagerlund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
279
Förlag: Norstedts
Recensionsexemplar

📖
Julia är helt nöjd med tillvaron. Hon har ett jobb som hon älskar och tjänsten som byråchef är inom räckhåll. När hon är med om en olycka förändras allt och livet sätts på paus. Utan det sammanhang hon är van vid kämpar hon med att hitta rätsida i tillvaron och det sista hon vill är att släppa in nya människor i sitt liv. Men när Agnes - en envis och smått enerverande granne - dyker upp dröjer det inte länge förrän hon har lyckats nästla sig in i Julias liv. Fast allt är inte så enkelt som Agnes vill få det att låta som, och livet kommer med fler överraskningar än vad Julia har räknat med. Hemligheter och gamla sanningar kommer fram och en gång för alla måste Julia ta itu med sitt förflutna och det hon så länge flytt ifrån. Kan hon, tillsammans med Agnes och de nya människorna i sitt liv, reda ut röran hon hamnat i?
__________

Jag bara älskar Jenny Fagerlund böcker och har läst alla! Hade höga förhoppningar på den här och jag blev inte besviken den här gången heller.

Jenny skriver så fantastiskt bra och på ett vardagligt sätt där man kan känna igen sig i mycket. Karaktärerna känns oerhört äkta och man kommer dom riktigt nära. Målande miljöbeskrivningar.
Boken är mycket välskriven, fängslande, rörande och lättläst och så intressant att man knappt kan lägga den ifrån sig så jag sträckläste den. Det här är en riktig feelgoodpärla 
💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @norstedts_forlag och @jenny_fagerlund för ännu en fantastisk läsupplevelse 🙏 💕

__________


 Titel: Ghettoexit (Del 5)
Författare: Sammy Jeridi

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 345
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld. Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig. I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på hemligheter som samhällseliten vill begrava. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Men Margareta "Maggan" Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.
__________

WOW!! Sammy har gjort det igen men den här gången är det bättre än bäst!

Det här är action när det är som allra bäst. Spännande, språket är rått, det är en genialisk story med massor av humor, otroligt välskrivet och en historia med ett fantastiskt flyt och en spänning och dramatik som stegras ju mer man läser.

Spänn fast säkerhetsbältet och följ med på en fartfylld resa! En riktig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Bara ett kapitel till 😁

I den här boken så är det även internationella kopplingar inblandat vilket ger ytterligare en större dimension till spänningen. Nu längtar jag efter nästa bok 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @sammy_jeridi och @bokfabriken för att jag fick läsa ännu en otroligt spännande bok 🙏

__________

 
Titel: Parasiten
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgiven år: 2023
Sidantal: 402
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem. Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.
PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser
__________
Såå spännande & nervkittlande!
Sofie Sarenbrant är en av mina favoritförfattare. Hon kan verkligen konsten att hålla fast mig i handlingen och knappt släppa taget förrän boken är slut.
Den här serien om Mikaela Sköld är beroendeframkallande. Sarenbrant imponerar med sin fenomenala konst att knyta ihop säcken i slutet.
Nu längtar jag efter nästa bok!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tusen tack @bookmark_forlag & @sofiesarenbrant för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok
__________

 
Titel:
 Hipster Hill
Författare: Fredrik S Johansson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
275
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
När Julian Skott flyttar in förändras allt. Den världsvane "hipstern" gör grandios entré i kvarteret där en grupp livskrisande grannar tar sig an medelåldern. Nykomlingen bjuder in till storslagna fester i sin vildvuxna trädgård där champagne och jazz flödar. Men samtidigt odlar hans hemlighetsfulla person skvaller. Vem är han? Varför är han här? Och vad är det egentligen som händer bakom lyckta dörrar där uppe på kullen? Grannarna börjar ifrågasätta såväl Skott som sina egna livsval. Misstänksamhet leder till rykten och till handling. Den oundvikliga konfrontationen närmar sig
__________

WOW!
Här kastas man in i handlingen med en rasande fart och det är spännande från start! För slutet är faktiskt bokens början, men i sista kapitlet får man förklaringen. Inte så förvirrande som det låter 😁

Man får följa dom olika karaktärerna i deras tankar och handlingar. Författaren bygger verkligen upp spänningen till max, vem är den där ”Hipstern” egentligen?!

Skicklig twist förekommer också där författaren verkligen har tänkt till och jag tänke….Aha, är det såå 😁
Boken innehåller förutom spänning mycket humor och skratt, familjedrama/relationer.

I slutet av boken höll jag andan, hjärtat dunkade lite extra och jag fick tuppskinn på armarna 😁 Det här är en bok du inte vill missa. Jag lovar!!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @fredriks.johansson för att jag fick chansen att läsa den här underbara boken 🤗

__________

 Titel: Änglarnas bukt
Författare: Joakim Weman
Utgiven år: 2023
Sidantal: 316
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris. Algernon, en ung faderlös greve och änkling, har med sin styvbror slagits och segrat på Krim och är nu på väg hem till Paris. Som diplomat i det civila hoppas han att den kommande fredskonferensen ska ge honom en chans att visa upp sig för Napoleon III, som dock redan har andra mål i sikte - den italienska halvön och en liten stad vid den medelhavsbukt som lokalbefolkningen säger är änglarnas egen. Snart kommer deras öden att vävas samman med varandra och tidens oförutsägbara storpolitik på sätt som ingen av dem kunnat ana. Detta är en gripande berättelse om krig, kärlek och död som spänner sig från slottsbalernas och de politiska klubbarnas Paris till blommornas och vintergästernas Nice.
__________
Vilken fantastisk debutbok! Kanske lite för mycket politik för min smak men annars en fantastisk bok. Intressanta karaktärer och fina miljöer.
Boken är lättläst och välskriven och språket är fint och flyter på. Historien är mycket intressant. Det här är en historisk roman om vänskap, kärlek och politik i Frankrike under 1850-talet.
Änglarnas bukt är den första delen i en planerad släktkrönika om fem romaner. Och jag ser fram emot att läsa dom kommande böckerna!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @joakimweman för förfrågan om att läsa din fina bok 🙏🏻
__________

 Titel: Södra sidan av lagen
Författare: Adam Anstrin

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
250
Förlag: Vulkan
Recensionsexemplar

📖
"Allt finns inom oss. Från det smutsiga till det vackra, mord och hjältedåd. Vi kan begå de hemskaste handlingar, men också de finaste. Oavsett var du kommer ifrån, vad du blivit utsatt för eller på vilken plats du är, så har du ett val. Ett val mellan förlåtelse och hämnd, mellan gott och ont. För din natur är varken god eller ond; den är människa. Och du väljer vilken människa du vill vara, för varje sekund i resten av ditt liv." Tom har bestämt sig för att ta ett ödesmättat steg. Det kan inbringa en stor summa kontanter, eller sluta med fängelse i upp till tio år. Allt är planerat i detalj. Det får inte misslyckas, då hans mammas liv står på spel. Några månader senare är han på väg mot avgrunden. Inget blir som han tänkt sig. Det går så fort att han inte hinner parera det, drömmarna om guld och social revansch blir till ett rent helvete. Anya, en kvinna från Rumänien, ställs inför ett svårt val. Ska hon lämna sitt land för att skapa en bättre framtid för sig själv och sin son, även om det innebär att lämna sonen kvar med sin våldsamma pappa? Hennes beslut tar henne på en smärtsam handelsresa, där hennes kropp är varan och hennes självkänsla förloraren.
__________

Det här är författarens debutbok och vilken debut!! Boken är välskriven, lättläst med ett bra flyt och tempo och så spännande så man är bara tvungen att sträckläsa för det är nästan omöjligt att lägga den ifrån sig!

Författaren balanserar mellan ''rätt'' och ''fel'' på ett imponerande sätt, där man snabbt börjar känna för de starka karaktärerna.

Jag rekommenderar verkligen att läsa boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @sodrasidanavlagen för att jag fick möjlighet att läsa din bok 🤗

__________


 
Titel: Den blå gardinen
Författare: Stina Nilsson Bassell

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
473
Förlag: Lumenos
Recensionsexemplar

📖
Det är april år 1860 och i den starka vårsolen står två unga fruntimmer med plantor för att förgylla den nya Trädgårdsföreningen i Linköping. Olga och Helga är två fattighjon som mirakulöst hamnar på Himmelstadlunds herrgård där de får arbete. Vi befinner oss i Östergötland i mitten av 1800-talet. Ett mord sker, mystiska samtal viskas, rättegångssalen ekar, förälskelserna tumlar runt, bildandet av en kvinnoförening slår näven i bordet. Könsroller och klasskillnader är tydliga i de unga kvinnornas liv. Och i staden pulserar det av textilindustrier, fattigdom och droskor. De skapar en miljö av händelser som de aldrig förut trott var möjliga.
__________

En välskriven bok som innehåller otroligt mycket fakta och man märker att det ligger mycket research bakom. Boken handlar om flera fiktiva karaktärer med ett brett persongalleri med få ordliga introduktioner (utöver huvudkaraktärerna Olga och Helga). Det är ett skiftande berättande mellan nutid och dåtid samt karaktärsperspektiv. Ibland hängde jag tyvärr inte med men det gav sig så småningom.

Boken är väldigt scenisk, med målande miljöbeskrivningar. Detta är både en mordhistoria och en skildring av livet på botten. Det är också ett vackert språk, nästan poetiskt och jag blir berörd när jag läser.

Berättelsen innehåller vänskap, värme, om att kämpa mot fördomar och att skapa ett bra liv trots fattigdomen dom varit med om. Längst bak i boken finns det källor och extra material som jag tyckte var intressant att ta del av!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @forfattarestinanilssonbassell och @_lumenosforlag för att jag fick förfrågan om att läsa din fina bok 🙏💕

__________

 
Titel: Det dåliga samvetet - Erlagruppen del 4
Författare: Pernilla Ericsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
298
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
När Edith, Rickard, Liv och Aminah - Erlagruppen - återförenas är det för att utreda ett fall som inte liknar något annat. En kvinna har hittats död i sin bostad i centrala Stockholm. Hon är en framgångsrik, omtyckt entreprenör, som plötsligt och oväntat har begått självmord. Men när de börjar skrapa på den glamourösa ytan visar det sig att kvinnan levt ett helt annat liv i kulisserna. Och kort därpå hittas ännu en känd företagare död, även han med mörka hemligheter. Vad har fått personerna att begå självmord? Har de utpressats? Tvingats att ta sitt liv? Jakten på sanningen leder utredningsteamet in på farliga vägar - och skakar om gruppen i grunden.
__________

Det dåliga samvetet är fjärde fristående delen om Erlagruppen.

Den här serien är verkligen bra och jag tycker karaktärerna känns mycket genuina och äkta även om dom är så omaka, men det gör det hela mer intressant.

Boken är välskriven och otroligt spännande och svår att pausa då jag sugs in i handlingen och vill stanna kvar där så länge som möjligt. Den har ett driv framåt och intrigen är genomtänkt och obehaglig, 

Miljöerna är målande och historien är riktigt spännande. Ser fram emot fler böcker!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tack @harpercollins_sverige & @pernillaericson för spännande läsning 
🤗

__________

 Titel: En förlorad vän
Författare: Therese Slettengren

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 297
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Malin har inte sett sin barndomsvän Kattis sedan våren för tjugo år sedan då allt gick fel. En dag får hon se Kattis dödsannons i tidningen och hennes trygga liv vänds upp och ner. Malin släpper allt annat och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände med hennes vän. Sökandet ger fler frågor än svar och spåren leder Malin till mörka platser i Stockholms undre värld. Snart upptäcker hon att vännen försvunnit under märkliga omständigheter och att det finns krafter omkring henne som är beredda att göra vad som helst för att dölja sanningen.

Författaren till De likas lek är tillbaka med en spännande psykologisk bladvändare som kryper under huden. En tät skildring av det mörker som döljer sig bakom Stockholms skimrande fasad - en värld fylld av missbruk och hemlöshet.Men det är också en berättelse om förlorad vänskap, om att hålla ihop familjen, att vilja hitta tillbaka till det som varit och om svårigheten att behålla det vi älskar mest. Hur långt är du beredd att gå för att ta reda på sanningen? Och vad händer när du inser att den innehåller svar du inte vill ha?

__________


Den förra boken ”De likas lek” var en fullpoängare enligt mig så jag hade höga förväntningar på den här och jag blev inte besviken den här gången heller!

Historien är intressant, boken har ett bra driv framåt och en puls som gör att jag sträckläser den och har väldigt svårt att lägga den ifrån mig.

Boken är välskriven och karaktärerna känns äkta. Miljöbeskrivningarna är målande. Slutet knyts samman på ett mycket bra och oförutsägbart sätt.

Författaren har skrivit en riktigt stark och spännande och som jag verkligen rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @thereseslettengren för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________

 
Titel: Släpp mig fri
Författare: Stina Flodén

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 393
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Camilla och barnen lever under ständigt hot efter att maken Mikael mördats. Mannen som kidnappade dottern Hedda är fortfarande på fri fot, och Camilla och Hedda är de enda vittnena.En kväll knackar Camillas förflutna på dörren till familjens nya hem på skyddad ort. Maj-Lis, numera utredare för polisen i Falun, behöver hennes hjälp. I sitt arbete har hon kommit över en gammal video med en okänd flicka som filmats på platsen där Hedda hölls fången. Hon är nu fast besluten att ta reda på vem flickan är och var hon finns innan det är för sent. Camilla kan inte riskera att förlora Hedda igen, men för att bli fri från sitt förflutna kan hon inte längre leva ett liv på flykt. Genom att hjälpa polisen kan hon sätta stopp för mannen som hotar dem. Hon måste bli den som jagar.
__________

Släpp mig fri är den efterlängtade uppföljaren till debuten Nu dör vi, den första spänningsromanen om Camilla Stensjö, tvåbarnsmamman med ett hemligt förflutet.

WOW!
Vilken uppföljare 💕 Det här mina vänner är en riktig bladvändare och jag hade stora problem att lägga den åt sidan! Höll på att missa att gå till jobbet flera gånger 😁

Den är välskriven, den är spännande, det är ett otroligt driv, miljöbeskrivningarna är mycket målande och karaktärerna är fantastiskt bra gestaltade.

Såå spännande att jag sitter med andan i halsgropen och biter på naglarna många gånger och riktigt håller tummarna för att det ska lösa sig och att det inte får vara som jag tror från början.

Men var lugna, det här är inte en historia som man kan förutse slutet på, inte jag i alla fall, så jag blev riktigt förvånad! En skräckinjagande berättelse där inget är/blir som man tror 😁

Vill du ha hög puls och spänning så missa inte att läsa den här boken. Och har du inte läst Nu dör vi så gör det först 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @stina.floden för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕
__________


 
Titel: Gift – Löftet till min väninna
Författare: Lydia Capoliccio

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
262
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Mitt i sommaridyllen får svenska Sophia ett samtal från sin amerikanska väninna Amy, som hon inte talat med på flera år.
Sophia tror att Amy äntligen träffat mannen i sitt liv och lever sin dröm. Istället berättar hon en fasansfull historia om sin relation och mardrömmen hon lever i. Hur kunde Amy hamna här? Hur ska Sophia kunna hjälpa henne? De bor ju inte ens i samma land längre. För Amy är Sophia den sista utposten till revansch. För Sophia är återföreningen ett sätt att återgälda sin skuld till Amy. Det blir en kamp mot klockan men också en resa i två kvinnors inre liv om hur långt de är beredda att gå för att möta upp allt som förväntas av dem. Och vad händer när de trotsar rädslan och alla normer? Vilka blir egentligen vinnarna och vilka är förlorarna?

__________

GIFT eller löftet till min väninna är en tankeväckande roman som bör finnas i varje kvinnas hem som en hyllning till de som vågade möta sitt sanna jag. Det är också en berättelse om kvinnlig vänskap, livsfarliga relationer och ett regelrätt brott. Framför allt är den baserad på en sann historia och ett resultat av ett löfte författaren en gång gav sin väninna. Kanske kan den bli någons överlevnadsguide även om den skyldige aldrig fälls


Det här är författarens debutbok och jag blev glatt överraskad. Det är en riktig bladvändare.

Den är välskriven och har ett målande språk och miljöbeskrivningar och den är både gripande, stark och spännande.

Den tar upp svåra relationer och då det är en sann historia så blir den mycket mer intressant och tankeväckande.

Jag kan varmt rekommendera den 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @bylydia  för att jag fick chansen att läsa 🙏

__________

 

Titel: Kyssar i regnskog
Författare: Lovisa Wistrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
257
Förlag: Ordberoende förlag
Recensionsexemplar

📖
I Ellas svinrygg ligger aldrig ett perfekt blonderat hårstrå fel, hon har en walk-in-closet fylld med designerkläder och antalet skor med svindlande klackhöjder är i nivå med Carries i Sex and the City.Hon värderar bekvämlighet högt och skulle aldrig frivilligt sätta sin fot i djungeln, men när vännerna slår vad om att hon inte skulle klara av en enda natt i det vilda måste hon bevisa att de har fel. 


På resan i det dimhöljda Rwanda väntar bergsgorillor, regnskog och mängder av insekter, men också en synnerligen attraktiv turistguide. Archer bryr sig visserligen inte om att kläderna han har på sig är lite smutsiga eller att han tjänar en spottstyver. Förmodligen är han rika Ellas raka motsats. Ändå kan hon inte låta bli att imponeras av hans kunskaper om gorillorna och det faktum att han liksom är ett med den vilda naturen. Synd bara att Archer inte verkar tycka särskilt bra om Ella. Enligt honom är hon för uppblåst och utseendefixerad för att klara av de utmanande vandringarna genom nationalparken. 


Detta hindrar inte Ellas känslor från att växa sig allt starkare när hon märker att tankarna bara dras till honom, men tyvärr finns det ett stort problem som gör en romans omöjlig.Samtidigt är det en annan resenär som verkar göra allt för att röja Ella ur vägen. Frågan är varför? Hur långt är personen villig att gå för att hon ska åka hem igen? När Ella av misstag lämnas ensam med gorillorna är det bara överlevnad som gäller och hon tvingas utvecklas till någonting hon aldrig hade trott var möjligt. Författarens tidigare bok Vackra, vita lögner fick många läsare att gråta av skratt.
__________


Det här är en lite annorlunda bok mot Lovisa’s tidigare böcker (tycker jag) så jag blev glatt överraskad av historien, inte minst dom fantastiska miljöbeskrivningarna och den härliga historien.

Fantastiska karaktärer även om huvudkaraktären var lite väl jobbig, men bara i början för sen blev det fart på henne och hon var både rolig och underhållande 😁

Boken innehåller kärlek, äventyr, humor och är riktigt charmig. Den är välskriven med ett fint flyt i språket och bra driv i handlingen. Så läs den!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @lovisa_wistrand för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________


 
Titel: Smultronhyllan
Författare: Birgitta Bergin

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
380
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

📖
Efter ett liv i rampljuset som framgångsrik författare bestämmer sig Agnes för att förverkliga sin gamla dröm om att vara till nytta och glädje för andra och tar jobb på äldreboendet Smultronhyllan. Även om stället är trevligt bubblar Agnes av idéer om hur man kan göra tillvaron mer meningsfull för de äldre. Men den nye chefen verkar vara fast besluten att sätta käppar i hjulet för henne. Den nyskilda Agnes ger sig också ut på dejtingmarknaden och plötsligt går allt väldigt fort. På ett par dagar har den charmiga Benny flyttat in hos henne och tar alltmer kontrollen över hennes liv. Det nya liv Agnes drömt om glider henne sakta men säkert ur händerna. Hur kan hon se till att inte tappa bort sig själv? Smultronhyllan är en insiktsfull berättelse om kärlek, stark vänskap och äldre människors önskan om att få leva ut en bladvändare med personer att både älska och hata.
__________


Ännu en fantastisk bok av Birgitta Bergin! Den fängslar mig som alla hennes böcker och jag har otroligt svårt att lägga den ifrån mig, en riktig bladvändare.

Lättsamt språk, välskriven, målande miljöbeskrivningar och fängslande historia. Karaktärerna är såå underbara och dom har alla sina egna personligheter. Historien är underbar och innehåller många ingredienser så som kärlek, djup, sorg, humor och värme.

Har du missat Birgitta’s böcker så är det verkligen på tiden att börja läsa dom. Rekommenderar denna och dom andra varmt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @piratforlaget @birgittaberginforfattare  för att jag fick möjlighet att läsa 💕

__________

 
Titel: Lyckliga gatan tur & retur (Ella Frank del 2)
Författare: Cassandra

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
319
Förlag: LB förlag
Recensionsexemplar

📖
Amits ankomst till Sverige närmar sig. Gården är så gott som färdigrenoverad, Shirin har hyrt ut sin lägenhet i stan och skärgårdsretreatet är fullbokat hela sommaren. Ella kan knappt förstå hur bra allt blev till slut! Men när Amit anländer möts de inte alls i den himlastormande återförening som Ella sett framför sig. Hon har svårt att tyda hans signaler samtidigt som hon själv har fullt upp med att planera dagarna på gården. Ella stöter dessutom allt oftare på journalisthunken Ruben. Han är inte bara nyseparerad och kontaktsökande utan också väldigt snygg. Varför bryr hon sig om honom nu när Amit äntligen är här? En sak är säker. Det var inte så här Ellas nya harmoniska skärgårdsliv skulle bli.
__________

Lyckliga gatan tur och retur är uppföljaren till den rosade debuten En enkel till Indien och handlar om den ädla konsten att omfamna nuet och lära sig leva mitt i det kaos som vi ibland kallar livet. Om naturens läkande krafter och att alla vägar, förr eller senare, leder oss hem. Det här är en jättefin och bra uppföljare som verkligen tar upp vad som är viktigt i livet. Den var lättläst och mycket svår att lägga ifrån sig så jag sträckläste den ganska snabbt. Välskriven är den också och tänkvärd och den innehåller en härlig historia, fantastiska karaktärer som är lätta att tycka om, några återkommande karaktärer men även en del nya dyker upp och alla har sina olika utmaningar i livet.

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack för recex @cassandra.brunstedt och @lbforlag och för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: Proditum – Längs vägen dör vänskapen #3
Författare: Stefan Di-Omnia
Release: 1/6 2023 ljudbok + E-bok
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
__________
Jag fick den stora äran att vara en av några utvalda testläsare som fått förhandsläsa Proditum!
PRODITUM är tredje delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio.
För vännerna är deras överenskommelse, en bindande lag, deras egna Mose lag. Där ett liv är ett liv för ett liv.
__________
PRODITUM betyder: Förrådd/sviken (På ett ungefär enligt Google Translate)
Att Stefan Di-Omnia kan skriva fängslande böcker vet vi ju alla som läst hans böcker och den här serien. Och då förra boken ”Themis” slutade som den gjorde så hade jag skyhöga förhoppningar på ”Proditum” och jag kan ju bara säga att jag inte blev ett dugg besviken, tvärtom. Men lite besviken när boken tog slut för snabbt för jag ville verkligen fortsätta läsa 😁
Stefan skriver på ett fint språk och boken är välskriven och lättläst. Det ligger en enastående research bakom boken som alltid i Stefans böcker!
Det här är en bok i rasande fart även när det går lugnt till. Många tvära kast och sjukt spännande så man sitter på helspänn över vad som ska hända härnäst!
Berättelsen ger en hemsk inblick i Stockholms undre värld.
En otrolig pulshöjare ska ni veta och jag sugs in i handlingen som en svamp och där stannar jag kvar till sista punkten.
Det händer sjukt mycket och jag satt på helspänn när ondskan kom krypande och rös av obehag flera gånger, riktigt obehagligt.
Älskar dom olika karaktärerna men jag hatar även några stycken och varför jag gör det förstår man bättre om man läser boken, ja man måste läsa hela serien från början, så är det bara.
Målande miljöbeskrivningar som gör att jag kände mig såå närvarande på platserna. Själva handlingen är en sann historia och gör boken desto mer spännande och oförutseddbar med olika händelser.
Jag sträckläser nästan hela boken och sveps in i handlingen så jag glömmer bort tid och rum, vill veta vad som händer härnäst så bara ett kapitel till, bara ett kapitel till.
Och som vanligt så lämnar Stefan mig med en riktig cliffhanger och den långa väntan på nästa bok 😁
Det här är en riktig bladvändare. Missa INTE den här boken men glöm inte lyssna på dom två första innan!
Nu ser jag mycket fram emot att få lyssna på boken med bästa Fredde Granberg som uppläsare, han är suverän och ÄR karaktärerna! Hörde nästan hans röst genom hela boken.
Tusen tack bästa Stefan för att jag fick äran att förhandsläsa även den här fantastiska boken 🙏
📖

 
Titel: Stenängeln (del 2)
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
263
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
En dag söker sjukhusprästen upp dödsdoulan Angelika. På stadens lasarett ligger den före detta sjömannen Douglas. Han har inte mycket tid kvar och har nyss blivit villkorligt frigiven. Angelika blir nyfiken på den gamle mannen, men inser snart att hans liv är höljt i dunkel. I nya hemmet på Svaneholm finns Sebastian och hunden Freddy, liksom den före detta husfrun Nilsson som envisas med att fylla badkaret åt Angelika varje morgon. Men inte ens på hemmaplan råder lugn och ro, och när gränserna mellan det privata och det affärs- mässiga suddas ut växer Angelikas tvivel. Har Evigheten AB någon framtid?
__________

Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs nya serie Evigheten AB, en spinoff på succén Begravningsbyrån Tranan. Den kreativt sinnade Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta. Ännu en fin bok av Ewa. Hon skriver så lättsamt även om den här serien handlar om döden. Underbara miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. Historien bjuder på både glädje, sorg, humor, mysterier och kärlek. Boken var lättläst och det var roligt att få återse Angelika på hennes kamp att få fart på företaget ”Evigheten AB” Boken är fristående men jag skulle rekommendera att man läser första delen innan den här! Riktigt mysig feelgood 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia @ewa_klingberg_forfattare för en fin läsupplevelse 💕

__________

 
Titel: Möten vi aldrig glömmer
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
218
Förlag: 
@whipmedia
Recensionsexemplar

📖
Möten vi aldrig glömmer utspelar sig i Göteborg och är en feelgoodbok om att känna sig vilsen som ung människa på väg ut i vuxenlivet.
Benjamin, 20 år, vill arbeta med bilar men har hoppat av fordonsprogrammet och hamnat i ett alkoholmissbruk precis som sin far. Nelly, 19 år, har precis avslutat sina studier på stylistprogrammet och erbjudits jobb på Bettans hårverkstad. Hon brottas med negativa tankar och längtar efter att hennes föräldrar ska se och förstå henne. Benjamin och Nelly tvingas till ett kristet sommarläger och placeras av misstag i samma rum. Han blir tagen av hennes skönhet och hon tycker om hans sällskap. När lägret är slut oroas Benjamin över vad som ska hända när han reser hem. Är det sista gången han ser Nelly? Han får ett återfall och Nelly väntar förgäves på att han ska höra av sig.
Ska deras vägar korsas igen?

__________

En fin roman om tro, hopp och kärlek. Lättläst och välskriven med korta kapitel som jag gillar men dom var lite väl korta.

Boken tar upp ämnen som oftast är väldigt svåra att prata om, ensamhet och alkoholmissbruk. Berättelsen går in i mitt hjärta och jag kan känna igen mig själv i några situationer. Gripande och fin!

Även om boken innehåller mycket problematik så finns där många fina saker så som kärlek och värme och att vara modig och att ta hand om varandra 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @ellinor_wikman_author för din förfrågan om att läsa din fina bok 💕

__________

 
Titel: Balsam för själen
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2023
Sidantal: 297
Förlag: Saga egmont
Recensionsexemplar
📖
Nykära Bella och nyligen dumpade Lisette är ägarna av en frisörsalong mitt i centrala Kungsbacka. För att läka sitt brustna hjärta ger sig Lisette ut i världen av nätdejting och blir snabbt charmad av Jonathan. Samtidigt träffar hon upprepande gånger på sin tonårsförälskelse Anton. Han som under en kväll för många år sedan både fångade och krossade hennes hjärta. Är det slumpen eller ödet som för dem samman och kan hon släppa sina sårade känslor och åter låta honom komma in i hennes liv? Under tiden som Bella stöttar sin väns sökande efter ny kärlek fördjupar hon själv relationen med pojkvännen Casper. Det är dags att träffa hans mamma Margaretha vilket leder till att Bella kastas in i ett oväntat familjedrama. När hela historien uppdagas för Bella befinner hon sig plötsligt ofrivilligt i centrum av allt. Motvilligt förstår hon att om hon inte hanterar situationen på rätt sätt kan den potentiellt betyda slutet på hennes och Caspers relation.
__________
Mysig & varm bladvändare
Första delen i serien Sjöallé-serien.
Det här är en välskriven, fantastisk och lättläst feelgood-roman. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och miljön är så mysigt och levande.
I den här boken får vi bekanta oss med karaktärerna på ett lugnt sätt och det känns bra att det tar tid och att man inte rusar fram i handlingen.
Tycker mycket om storyn och hur fint Ida för den framåt och när man läst klart boken så känns det som karaktärerna är mina vänner och man har verkligen fått bekanta sig med dom och känner till miljöerna väl.
Boken innehåller familjerelationer, vänskap och kärlek och det är bra ingredienser för en feelgood-bok! Det här är en riktig bladvändare och jag hade svårt att lägga den ifrån mig!
Jag hade en varm, positiv och härlig känsla i kroppen när jag slog ihop boken 💕
Rekomenderas varmt. Och har du inte läst Ida´s andra böcker om Gårda brygga så gör det 🤗
Nu ser jag mycket fram emot att läsa mer om Sjöallén 💕
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Stort tack @ida_fryklund för att jag fick läsa din fantastiska bok 🤗
@sagaegmont @sagasverige
__________

 

Titel:
 Den sjunde kretsen
Författare: Tony Fischier

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
562
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
En man försöker ta sitt liv, men räddas i sista stund av förbipasserande. En högt uppsatt polisman hittas mördad. En tredje man dör under fasansfulla former i centrala Göteborg. Och det är bara början. Niklas Ragnvik och hans kollegor hinner knappt börja utreda ett mordfall förrän nästa påträffas. Vad är det som pågår och vad är det för ett märkligt ordenssällskap som dyker upp i flera av vittnesmålen? Ragnviks flickvän, privatdetektiven Maxine Adlerkrantz får ett fall av mer personlig karaktär när hennes egen pappa blir utsatt för ett brott. Maxine och pappan har tidigare haft en skakig relation, kan detta vara vägen mot försoning?

__________

Spännande & fängslande bladvändare

Den sjunde kretsen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Niklas Ragnvik vid Göteborgspolisen.

Alltså vilken bok. Älskar den här serien! Den håller samma höga klass som hans tidigare böcker "Mannen som försvann" och "I mästarnas skugga".

Såå spännande och fängslande att jag knappt kunde slita mig från den. Tony är mästerlig på att skriva och språk och handling flyter fram och det är ett sådant driv, sanslöst spännande.

Sina mastiga 562 sidor till trots så kändes den inte alls så lång och var mycket lättläst. Bra persongalleri och miljöer.
Handlingen utspelar sig i Göteborg och det är extra kul då jag känner väl igen allt då jag bott där i många år i min ungdom 
😁

Nu ser jag fram emot att snart få läsa mer av Tony Fischier

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack till @lindochco & @tony_fischier för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏

__________

 

Titel:
 Systrarna vid fyren
Författare: Gill Thompson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
448
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Kriget skiljer systrarna åt

1940 - Systrarna Alice och Jenny är i tjugoårsåldern och har livet framför sig när tyskarna ockuperar deras hem, kanalön Jersey. Sjuksköterskan Alice beordras till tjänstgöring på ett tyskt sjukhus. Vad hon inte vet är att arbetet kommer leda till stor kärlek - men också till fruktansvärda prövningar. För Jennys del innebär ockupationen att hennes drömmar om studier vid Cambridge krossas. Rastlösheten får henne att söka sig till en grupp öbor som står upp mot ockupanterna.


1996 - En äldre kvinna ser tillbaka på sitt liv. Hon minns särskilt uppväxten på Jersey och sin systers sorglösa skratt. Hon minns hur kriget drabbade ön och systerns motvilliga resa därifrån. Men genom åren fanns en fast punkt i tillvaron: fyren som alltid ledde dem tillbaka till land.

__________

Den här boken bygger på verkliga händelser. Jag älskar historiska romaner och jag hade höga förväntningar på den här boken då jag tycker mycket om författarens tidigare böcker. Jag blev inte besviken den här gången heller.

Att historien utspelar sig i två tidsepoker tycker jag otroligt mycket om där allt vävs samman i slutet av historien.

Boken är lättläst och välskriven och karaktärerna och miljön är fint beskrivna. Dock tyckte jag att den var lite seg i början men efter ett tag, ja ungefär efter halva boken så lossnade det och den blev riktigt bra och jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

Historien är gripande och berörde mig. Innehåller det mesta som jag tycker ska finnas med i en sådan här historia så som syskonrelationer, mörker, hopp, sorg, glädje, kärlek, krig och fattigdom.

Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia för en fin läsupplevelse 💓

 
Titel: Systrarna Nyströms begravningsbyrå
Författare: Eva Stilling & Ingrid M Hallberg
Utgiven år: 2022
Sidantal: 324
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Vännerna Meta Bergman och Liz di Fardo bestämmer sig för att skapa en annorlunda begravningsbyrå i domkyrkostaden Strängnäs. I huset som tycks ha sett och hört allt. Drömmen om en mötesplats med tid för samtal, både om ljus och mörker, är från början Metas. Trots hennes vilja att klara allt själv, inser hon snart att det behövs en partner. Liz, som måste kämpa för att våga, söker nya sammanhang och en omstart efter en nedbrytande skilsmässa. Snart ansluter också Amatus Fridell, ett original med poesi i innerfickan, den udda kyrkoherden Riita Salisjärvi, bröderna Nesrim tvärs över gatan, Metas dominanta mamma Ada, och Eda Lien - grannen som visar sig vara expert på sprängämnen.I tolv kapitel, ett för varje månad under begravningsbyråns första år, tar sig Meta och Liz an helt väsensskilda begravningsuppdrag som inte bara utmanar deras kompetens utan också ställer relationer och livspussel på prov. När pandemin drabbar Sverige förändras förutsättningarna, inte minst för hur begravningar ska och kan genomföras. Hur ska det gå med vänskapen, kärleken och ekonomin när det finns så många restriktioner och komplexa önskemål? Nej, ingenting blir väl riktigt som de har tänkt sig. Berättelsens allvar och humor växlar på samma sätt som den zebrarandiga sorgens rörelse mellan mörker och ljus. "Systrarna Nyströms begravningsbyrå" handlar om att våga ta ett språng för att förverkliga drömmar, men också om alla oväntade och omtumlande möten som uppstår runt våra frågor om livet och döden.
__________
Välskriven, rolig & spännande
Det här är en fantastisk bok. Så välskriven och lättläst med ett fantastiskt språk. Med karaktärer som etsar sig fast, som intresserar och känns äkta. Och miljöerna är fint beskrivna.
Berättelsen har 12 kapitel, ett för varje månad där systrarna Liz och Meta tar sig an olika uppdrag. Kan tycka att det blir liiiite för långa kapitel men det går ju att pausa även om det var svårt 😁
Det är allvar, sorg, värme och humor som växelvis återkommer i berättelsen. En mycket livsbejakande och njutbar bok som jag varmt kan rekommendera 💕
Omdöme: 5/5
Tack till @lavaforlag & @imhallbe & @eva_stilling för en fantastisk läsupplevelse 🤗
__________

 

Titel:
 Han som inte ville älska
Författare: Fredrik Ternström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
203
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Marcus är ett riktigt svin. Ett narcissistiskt svin. När han en fredag efter jobbet kommer hem och finner sin fru i säng med en annan man, ställs allt på ända. Händelsen blir början på en resa. En fysisk, psykologisk och filosofisk resa med okänd destination. Och med en högst oväntad reskamrat. Han som inte ville älska är en märklig berättelse som väver samman fiktion med faktaspäckade utläggningar och filosofiska betraktelser. Det är också ett vittnesmål om hur en sprucken självbild kan få ödesdigra konsekvenser.
__________

Humoristisk & udda bladvändare!

Den här boken är något utöver det vanliga och först undrade jag vad den handlade om för den var lite rörig (säkert min hjärna som inte hängde med)  😁
Efter ett tag så släppte det och jag var helt fast i den här märkliga storyn och kunde knappt lägga ifrån mig boken.

Det här är en lättläst, välskriven och helt osannolik berättelse (kanske finns likheter med någon, vad vet jag) och jag skrattade, grät och bara gapade genom hela boken så tur man satt själv när man läste 😁
Det är ett riktigt driv framåt som gör att författaren håller mig kvar i sitt grepp och man blir nyfiken på vad som ska hända och hur det ska sluta.

Karaktärerna är bra beskrivna och så olika varandra men det är så klart det som gör storyn så roande. Slutet är något som jag absolut inte förväntade mig. Men så ska ju en bra bok sluta, eller??

Har du inte läst den här så LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @fredrik.ternstrm  för att jag fick möjlighet att läsa din fantastiska bok 🤗
Tack även till 
@lavaforlag  

__________

 

Titel:
 Gå vilse & hitta hem i bonusfamiljen
Författare: Stina Pettersson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 86
Förlag: Parus förlag
Recensionsexemplar

📖
Har du liksom jag blivit överrumplad av alla känslorna i en bonusfamilj? Har du irrat bort dig och visat sidor som du inte är stolt över?
Det här är boken som jag önskar att jag hade haft när det var som svårast att leva i bonusfamiljen. Den handlar om livet när det är utmanande, men också om förändringar och nya perspektiv. Boken är för dig som upplever svartsjuka, ensamhet eller utanförskap. Till dig som känner dig som en gäst i ditt eget hem och som inte lyckas få din partner att förstå allt det där som du tänker och känner. Kanske har du fått höra från omgivningen att "du visste vad du gav dig in på", men hur skulle du kunna veta? Som läsare får du ta del av 
Stina Petterssons personliga berättelse, men också hennes professionella tankar utifrån sitt jobb som samtalsterapeut. Tillsammans med sin man driver Stina Familjeträdet där de coachar, handleder och utbildar i frågor som rör bonusfamiljen.
__________

En informativ och välskriven bok om bonusfamiljen’s fram och baksidor.

Jag kände igen mig i mycket då jag själv levt med bonusbarn och sambos som haft mina barn som bonusbarn.
Detta är inte lätt alla gånger, så mycket som kan bli fel, missuppfattningar, svartsjuka, konflikter och jag önskar att jag hade haft lite mer kunskap i detta när jag levde mitt i det 
💕

Författaren är stark som vågar öppna upp och skriva om sina känslor och boken är mycket läsvärd även om man inte är eller har varit i en bonusfamilj. Den är välskriven och lättläst med ett vackert språk och framför allt så får man många aha-upplevelser och min tanke är att ingen ska behöva tvingas på att leva i en bonusfamilj utan man ska nog ta små steg i taget och att barnen alltid kommer i första hand.

Tack @familjetradet och @parusforlag för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

__________


Titel:
 Än porlar mörka vatten – Del 5 om Cilla Fallander
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
383
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel. I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.
Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?

__________

Spännande bladvändare!

Har äntligen fått läst den 5:e delen om showartisten Cilla Fallander och jag måste säga att jag aldrig blir besviken på Susanne’s böcker. Den här är nog hennes absolut bästa i serien ⭐️

Riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Susanne är fenomenal på att skriva och man får även läsa om underhållningsbranchens fram och baksida.

Men just den här boken var något extra då Susanne skildrar på ett fantastiskt sätt hur den hemska sjukdomen ALS drabbar en kvinna mitt i livet. Mycket gripande som kändes rakt i hjärtat 💕
Karaktärerna är fint beskrivna och likaså miljöbeskrivningarna. Lättsamt och fint språk som flyter fram.

Nu ser jag fram emot att fortsätta få läsa om Cilla Fallander och hennes liv framöver. Har du inte läst den här serien så rekommenderar jag den varmt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @susannefellbrink och @bokfabriken för fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel:
 Tillbaka till Rosenlyst (Familjen Winther del 9)
Författare: Katrin Wessel

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
269
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Familjen Winther är samlad på Rosenlyst, släktens sommarbostad och herrgård vid Trondheimsfjorden, där de tillbringar dagarna med att cykla i kapp, spela tennis, bada i fjorden och dricka te på terrassen. Gitte är fortfarande irriterad på Fredrik för att han skickade hennes bror Karsten till ett sanatorium, men annars är sommardagarna både ljusa och långa. Den idylliska tillvaron slås dock i spillror när Babette Hartmann plötsligt gör entré. Tillbaka till Rosenlyst är den nionde boken i Katrine Wessels populära serie om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet
__________

 

Tillbaka till Rosenlyst är den nionde boken i Katrine Wessels populära serie om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet
Jag bara älskar böckerna om familjen Winther och den här är inget undantag 💕

Den här boken liksom dom andra i serien innehåller allt som en bra roman ska göra. Kärlek, familjeintriger och hemligheter, sorg och drama och mycket mer!

Boken är mycket välskriven och lättläst och har fantastiska miljöbeskrivningar. Karaktärerna gillar jag och antingen älskar man dom eller inte.

Å omslaget är ju helt fantastiskt vackert eller hur 💕
Nu ser jag mycket fram att få fortsätta läsa om den här familjen och längtar redan efter nästa bok 
🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @bokforlagetpolaris &  @k_wesselaas_ristvedt för att jag fick möjlighet att läsa ännu en bok i den här underbara serien 🙏

__________

 

Titel:
 Jag brinner
Författare: Rebecca Romero

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
213
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Är det normalt att inte känna någon sexlust efter tio års äktenskap? Angelica har varit gift med sin stora kärlek i över tio år och med sin religiösa bakgrund har hon alltid sett äktenskapet som något heligt. Men den senaste tiden är det något som skaver. Tillsammans med sin bästa vän beger sig Angelica ut på ett äventyr för att hitta det hon saknat. Hon överger plikttrogna samlag under täcket för att få uppleva fontänorgasmer och trekanter. I jakten på sann frihet måste hon stå emot rädslan att dömas och risken att döma sig själv. Jag brinner är en pulserande nutidsroman om en ung kvinna som tänjer på gränserna för att återerövra sin sexualitet i ett samhälle som inte helt befriats från inarbetade patriarkala normer. Den berör både frågor om njutning och om samtycke. Om vad som händer när man ångrar sig och om glädjen i att våga utforska sin kropp och sina känslor.
__________

Den här boken är absolut inget för den som är pryd 😁

Det här är en passionerad och erotisk roman som är rik på heta sexscener och detaljer och som mycket ingående beskriver olika sexakter. 

Men den handlar om så mycket mer, om att vara ärlig mot sig själv och stå för vem man är och om att ta för sig i singellivet. Så det är en tänkvärd story. Boken är lättläst och har ett bra språk och spännande karaktärer.

Det var en intressant bok men tyvärr inte så mycket min sorts läsning! Men jag tycker ändå att den är läsvärd om man tycker om mycket hetta och erotik!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @rebeccaromeroforfattare  för läsupplevelsen 💕

__________

 

Titel:
 Röd hibiskus (Östgötasviten del 3)
Författare: Gertrud Hellbrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
435
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
En trettonårig flicka vaknar upp instängd i ett slutet rum och inser att någon håller henne fången. I det lilla samhället Hedsbro på Östgötaslätten rapporteras en mamma, en pappa och deras dotter spårlöst försvunna från sitt hem. Vem vill familjen illa? Samtidigt tvingas Sanja Soliman ta ledigt från polisjobbet efter en olycka. Hon bestämmer sig för att börja leta efter sin pappa Darko, som i elva års tid i sin frånvaro stått huvudmisstänkt för mordet på hennes mamma. Men rotandet i det förflutna väcker skrämmande krafter till liv, och när Sanja väl inser faran är det för sent att backa.
__________

Spännande & Fängslande bladvändare

Det här är en riktig spännande bladvändare som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Bra tempo i boken som för mig framåt i rasande fart. Jag sitter på helspänn genom hela boken!

Historien är riktigt fängslande och man får läsa om dolda begär, familjehemligheter, skam, makt, kontroll och om kärlek, ja här får man en otrolig blandning.

Berättelsen och karaktärerna känns mycket trovärdiga. Författaren är mycket skicklig på att få mig som läsare på olika villovägar i handlingen och bygger upp en lite oroande känsla att nu eller snart så kommer det hända något fruktansvärt. Miljöbeskrivningarna är fina och målande och jag kan nästan höra fåglarna och porlandet från sjöarna.

Det här är 3:e delen i Östgötasviten och en fristående fortsättning på kritikerrosade Dragoner (2021) och Svinskytten (2022). Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @harpercollins_sverie & @gertrudhellbrand för en spännande läsupplevelse 🤗

__________


 

Titel: En ärlig lögn
Författare: Tarryn Fisher

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
384
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Försök inte fly, det som ligger bakom kommer alltid ikapp.

Rainy har lämnat sitt gamla liv och bor sedan en tid tillbaka i en stor villa uppe i bergen. Omgiven av tallar och en konstant dimma har hon hittat sin fristad - ett nytt liv där hon kan glömma det som varit. När hon motvilligt går med på att åka på en tjejresa till Las Vegas förväntar hon sig vilda partykvällar med cocktails och kasinon - att hennes väninna skulle försvinna ingick inte i planerna. Därefter följer en skräckfylld tillvaro som gränsar till en fullkomlig mardröm. Hon inser att hon måste göra upp med sitt förflutna för att rädda sin vän - och sig själv.

__________

Spännande bladvändare

Jag har läst några tidigare böcker av Tarryn Fisher och tyckt mycket om dom, så förväntningarna var mycket höga på den här boken!

Boken börjar bra med spännande intrig och jag sugs direkt in i handlingen, vad ska nu hända tänker jag. Huvudkaraktären berättar både i nutid och dåtid om ett kringflackande liv och hur det slutar i en sekt. Den här sektionen i boken tycker jag är den mest intressanta.

En välskriven och lättläst bok. Tyvärr så är slutet alldeles för rörigt och förutsägbart, men en och annan tvist dyker upp och är för den skull en spännande och läsvärd bok. Så är man intresserad av sekter så läs den!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige för läsex 💕

__________

 
📖 BOKRECENSION 📖

Titel: Jonnas bok – Älvaliv 2
Författare: Elisabeth Lendelund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
423
Förlag: Skimra.nu
Recensionsexemplar

📖
En själfull berättelse som skildrar människor när de inte får vara det som de är och när de får vara det fullt ut, utan rädslor och det som påtvingats dem.
Jonna föds i Indien och lever med sitt trauma då hon adopterades bort och kom till en helt ny värld. Rädslan för övergivenhet ligger som en dimma mellan henne och livet. Behovet av att skapa något bestående och aldrig behöva vara ensam fick Jonna att skapa ett själshem som erbjuder allt det hon älskar av miljö, gemenskap, yoga, workshops och kurser. Hon bjuder också in till en systercirkel. Elva kvinnor kommer samman och genom att visa sig för varandra i närvaro och sanning, blir det till stor hjälp för varandra. Är det en slump att de träffas? Amrita och Hannes träffas i Indien i början av sjuttiotalet och deras möte får konsekvenser från en världsdel till en annan! Hannes resa till Indien förvandlar hela hans liv till något lika vackert och vibrerande som förtvivlat ofattbart!

__________

Magisk & Vacker

Andra boken i serien FÖR EN NY VÄRLD tar oss tillbaka till underbara Älvaliv ute på ön där allt inryms. Ett hjärtöppnande ställe!

Även i den här boken är språket vackert och stillsamt lugnt och manar till eftertanke. Välskriven och lättläst. Elisabeth tar upp många olika svåra ämnen och det bjuds på mängder av känslor.

Miljöbeskrivningarna är magiska och karaktärerna så levande och äkta. Boken är gripande, berörande och sorglig men innehåller mycket kärlek, läkande och sann vänskap 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @skimra.nu för en fin läsupplevelse 🙏

__________


 

Titel:
 Veronas dotter
Författare: Alyson Richman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
361
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemärkt i mängden av människor som, liksom hon, anlänt till den vackra kuststaden med båt. Men skräcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dåligt förfalskade identitetshandlingar får henne att stå som fastfrusen på kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar får hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okänd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av någonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor. Bara några månader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pågick i omvärlden. Men när Mussolinis terrorvälde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motståndsrörelsen. I Portofino får Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han är en man som bär på sina egna svåra hemligheter, fyllda av skuld och ånger. Men Elodies ankomst väcker hopp och glädje, något som Angelo trodde var förlorat för alltid.
__________

Fängslande, gripande & spännande

Det här är den tredje boken som jag läser av Alyson Richman och jag blir alltid positivt överraskad då författaren får mig att bli helt tagen av alla känslor. Det är en intressant story, lite mörk men motståndsrörelsen och krig var ju ingen dans på rosor. Vackra miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer.

Boken är välskriven, intressant, lättläst och kapitlen är fint indelade och lagom långa. Den är fint och vackert skriven med hopp, kärlek, djup och musik, för musiken ligger i fokus i den här boken.

Andra världskriget är en period som jag är mycket intresserad av så den här boken blev en riktig bladvändare. Spännande och fängslande historia som innehåller det mesta.

Det kanske blev lite för mycket romantik i slutet av boken men det kan man ju överleva 💕
Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokforlagetpolaris & @alysonrichman för en fin läsupplevelse 🙏

__________

 

Titel:
 Hotellet
Författare: Sarah Pearse

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
412
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Utanför Devons kust i sydvästra England ligger ön Cary Island. Men den är mer känd som Dödens klippa. Förr i tiden härjade en seriemördare där och ryktet säger att ön har en förbannelse över sig. Nu har det öppnat ett lyxhotell på ön, en retreat som inbjuder till rekreation och vila. För vissa blir dock vilan evig.När en kvinna hittas död på stenarna under yogapaviljongen kopplas kriminalaren Elin Warner in. Det visar sig snart att den döda kvinnan inte skulle ha varit på ön över huvud taget. Och när en till person dör under en mystisk dykolycka kort därefter står det klart att dödsfallen inte är en slump. Någon på hotellet är ute efter hämnd. Elin måste hitta mördaren, och det fort, innan öns blodiga historia upprepar sig...
__________

Spännande bladvändare!

Efter förra boken ”Sanatoriet” så hade jag höga förväntningar på den här och författaren har lyckats att skriva ännu en spännande bladvändare som var svår att lägga ifrån sig.

Spännande och intressanta karaktärer som känns mycket trovärdiga och miljöerna är målande och känns äkta. Jag får rysningar av hotellet och något kallt tar tag i mig, en kuslig historia.
Det här är en spännande pusseldeckare och jag tros veta vem mördaren är men icke, jag hade fel hela tiden ända till slutet.

Boken är välskriven med ett bra och lätt språk och lagom korta kapitel.
Tycker man om pusseldeckare så är den här boken ett måste!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokfabriken för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 
Titel:
 Hären som försvann (Laurentius krönika del 2)
Författare: Stefan Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
512
Förlag: Lionvalley Publishing
Recensionsexemplar

📖
Överlever Edurons ädla föresatser Varghuvuds djuriska blodtörst? Erbjudande om hjälp i frihetskriget kommer från oväntat håll. Hur långt är Eduron beredd att gå? Rannvi är den yngsta någonsin att träda i den Höges främsta tjänst. Är hennes sökande efter förbjudna kunskaper till allas gagn eller för hennes egen? Laurentius oroas av den Höges spådom och omprövar gamla sanningar i sökandet efter den okände fienden: Upp ser jag redan ur askan en annan, mörkare makt med kronan stiga.
__________

Spännande bladvändare!

"Hären som försvann" är 2:a delen  "Laurentius Krönika". Insatserna höjs när kriget tvingar var och en välja väg. Vi följer karaktärerna från första delen när deras vardag rycks undan.

Även den här boken är helt fantastisk! Såå storstilad! Historien trollbinder mig och språket är så vackert. Alla karaktärerna, både gamla och nya är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är så målande och det känns som jag är med på plats. Det är en mycket detaljerad karta i boken som jag tycker är otroligt bra och man kan hänga med bättre i alla olika platser som besöks i handlingen.

Det är många karaktärer att hålla ordning på men efter ett tag är det lätt att hålla isär dom. Författaren kan sin sak när det gäller historia och skriver på ett lättsamt sätt.
Den här bokserien skulle jag gärna se som film eller serie 
🤗

Berättelsen är mycket väl uppbyggd och beskrivningen av händelser är fantastiska.
Författaren är duktig på att gestalta både människor och miljöer. Mycket autentisk och levande.

Det här är en mycket spännande fantasybok som jag varmt kan rekommendera. Missa inte första delen i serien som heter ”En ny tids gryning”

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lionvalley_publishing & @laurentiuz_kronika för att jag fick möjlighet att läsa även den här fantastiska boken 🙏

__________

 


Titel: Pusselbitar & Gränslandet
Författare: Katarina Waderius
Förlag:
 Tibblin & Partner
Recensionsexemplar

📖
Pusselbitar
155 sidor – Utgiven 2022

Dessa pusselbitar, i ett kaos utan ordning; känslor, tankar, kärlek, längtan och förhoppningar rädsla och saknad. Först när pusselbitarna fått ro och hittat sin plats, när allt blivit stilla, utan rädsla och utan hot, gläds vi av alla pusselbitar som livet består av. Tillsammans med pusselbitarna kan var och en som läser finna en röst bland bitarna och kanske t o m inge någon form av styrka och tröst för vissa
__________


Gränslandet
152 sidor – Utgiven 2021
En kraft i orden. Tydliga budskap som träffar läsaren med övertygelse. Poeten har varit med i
mången batalj. Livet fyllt av kamp. Vad blev det kvar? Nu finns en spirande tilltro till det goda, att
det går på något vis. Allt går genom budskap. Genom sanna budskap som griper tag, som

inger hoppet bakom hindren, som Du måste förbi för att se sant, utanför ditt gränsland.

__________

Omdöme:

Många fina poesirader i dessa böcker. Katarina skriver på ett fint och enkelt sätt. Känner igen mig själv i många av hennes ord. Dikterna är lättlästa och typsnittet är i bra storlek så jag kunde läsa utan mina läsglasögon 😁
Det märks att författaren skriver med värme, inlevelse och kärlek. Många av dikterna tar jag med mig på livets väg 
💕
Då det är svårt att recensera och bedöma den här sortens böcker (i alla fall för mig) så poängsätter jag inte.

Tack @katarinawaderius för att jag fick läsa din fina poesi 🙏
__________


 

Titel: Systrar oavsett
Författare: Eleonora von Essen

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
480
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖
Eleonora von Essens skönlitterära debut är en allvarlig och samtidigt komisk roman som djupdyker i relationer, de man föds in i och de man väljer själv. Leona har vuxit upp i en okonventionell familj med en sexterapeut till mamma och fyra syskon. Systrarna Mini och Tintin har alltid varit hennes trygghet och tillsammans har de skapat ett ogenomträngligt kraftfält. De delar sorg och glädje och alla viktiga beslut tillsammans. Men när Leona drabbas av sitt livs största smärta ställs systerskapet på prov. Bortträngda minnen flyter upp till ytan och Leona ifrågasätter sig själv och den relation hon alltid satt främst. Vem är hon utan sina systrar? Hindrar systrarna henne från att hitta sin egen väg? Och varför har hon alltid känt sig utanför?
__________

Humoristisk & sorgkantad debutroman

Det här är Eleonora von Essen’s debutroman. Hon har tidigare skrivit kokböcker. Boken är mycket välskriven och lättläst med ett fint språk.

Det är en fiktiv berättelse men författaren har nog inspirerats av sitt egna liv. Hon har en stor familj och har 8 syskon. Hon har en välkänd mamma som är/var Anna Wahlgren 💕

Jag tyckte mycket om boken och sättet som hon skriver på påminner lite om Fredrik Backman då hon lyckats otroligt bra att blanda innehållet med både skratt och sorg.

Jag skrattade ena stunden och kände sorg i nästa stund. Karaktärerna känns så levande och äkta. Man känner både kärleken och hoppet i berättelsen och boken är mycket tänkvärd.


Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bazarforlag & eleonorave för en fin läsupplevelse 🤗

__________


Titel: Konsten att bli lycklig

Författare: Pia F. Davidsson
Utgiven år: 2022
Sidantal: 319
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
När skilsmässopappren dunsar ner i brevlådan, blir det startskottet för 58-åriga Ursulas resa mot att bli stark och hitta sig själv efter ett långt äktenskap. Hon har inget som helst intresse av att träffa någon ny än på länge. Sexlivet är lagt i träda och hon tänker inte återuppväcka det heller. Möjligen kan hon på sikt tänka sig ett lagom vänskapligt förhållande, med stillsamma promenader och söndagslunch. Men bästa väninnorna har andra planer. De gör allt för att väcka liv i Ursulas kärleksliv. Möjligheterna är lika oändliga som profilerna på dejtingsajterna. Saker och ting går inte riktigt som Ursula tänkt, men när hon bestämmer sin för att vara lycklig inser hon att det går, bara man vet vad man vill. Och det är en konst.
__________
Kärleksfull, humoristisk & berörande feelgoodpärla 😍

Vilken fantastisk bok det här är 💕 Så underbar och så hoppfull. En berättelse där man får bekanta sig med en kvinna på 58 år som tror att livet är slut. Dom andra karaktärerna är otroligt härliga och roliga, vilka vänner som ställer upp 🤗

Historien är full av sidohistorier, skrönor och dråpligheter. Författaren tecknar ett kärleksfullt och humoristiskt porträtt av en stukad kvinna som går från larv till fjäril. Som läsare får man skratta, även om skrattet ibland fastnar i halsen.

Boken är mycket välskriven och lättläst. Med små ordspråk i början av alla kapitel gör den extra härlig att läsa och jag läste den ganska snabbt då det var lite svårt att pausa när historien var så intressant. En riktig feelgoodpärla som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @ordberoendefrlag & @piafdavidson för möjligheten att få läsa den här pärlan till bok 🙏💕
__________


Titel: Havets erövrare – Den hårda vägen (del 2)

Författare: Leif Selander
Utgiven år: 2023
Sidantal: 371
Förlag: Lava
Förhandsläst recex
Boksläpp: 15/3

📖

Harald Sigurdsson tar sig ner längs floden Dnjepr mot Konstantinopel tillsammans med sitt manskap och bästa vännen Atle. Målet är att ansluta sig till Väringagardet, men det visar sig inte vara så lätt som de trott. Såväl petjeneger som pirater står i deras väg. I Konstantinopel är den nya kejsarens position svag och matbrist hotar riket. Haralds rykte och en oväntad kontakt ger honom en möjlighet att visa vad han går för. I en tid fylld av palatsintriger, otrohet och giftmord är dock utmaningarna många. "Havets erövrare" är den andra delen i serien "Den hårda vägen", en verklighetsbaserad berättelse om Harald Sigurdssons spännande livsöde.

__________
Spännande, fängslande bladvändare!

I den här andra delen i serien ”Den hårda vägen” så möter vi Harald Sigurdsson igen på hans äventyr och denna gången mot Konstantinopel och dess svårigheter när han ska ansluta sig till Väringagardet tillsammans med sina vänner.

Han måste visa sig värdig och visa vad han går för och vad han kan och det visar sig inte vara så lätt. Det här blir ett äventyr utan dess like. Och för att inte avslöja för mycket så går jag inte in på några detaljer 🤗

Berättelsen innehåller allt som en riktig äventyrsbok ska innehålla och det är en riktigt spännande berättelse som gör det nästan omöjligt att pausa. Man får vara med om fängslande spänning, intriger och svek, mord och givetvis pirater. Att boken är verklighetsbaserad gör den ännu mer intressant.

Leif Selander kan konsten att skriva på ett lätt och begripligt sätt och han är otroligt skicklig på att gestalta karaktärerna och den fantastiska miljöbeskrivningen. Ja miljöerna är så målande att det känns som jag är på plats i berättelsen.

Boken är mycket välskriven och man märker ganska snabbt att det ligger otroligt mycket kunskap bakom och en gedigen research. Kapitlen är korta och typsnittet är lagom stor och lätt att läsa.

Det här är en bok jag varmt rekommenderar om man tycker om historia, äventyr, vikingar, intriger, spänning mm och verklighetsbaserade böcker. Och har du missat första delen ”FLYKTEN” i den här serien så läs den först.

Missa heller inte Leif Selander´s andra bokserie ”Väringasagan” som även den är verklighetsbaserad!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack Leif @leffeselander för att jag fick möjlighet att förhandsläsa din fantastiska bok 🙏 Nu väntar jag med spänning på nästa del!
__________

 

Titel: Ödet och ursinnet
Författare: Lauren Groff
Utgiven år: 2022
Sidantal: 429
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
Ödet och ursinnet är först hans, och sedan hennes, version av den storslagna kärlekssagan. Lotto och Mathilde gifter sig bara två veckor efter att ha fallit för varandra. De är unga, vackra och ämnade för storslagenhet.
I deras bohemiska New York-lägenhet surrar vännerna som en bikupa av förväntningar på att Lotto ska slå igenom som skådespelare.
Men åren går, och Mathilde försörjer dem, till dess att lyckan väl vänder för Lotto. Förenade av en glödande passion driver de varandra genom livet i tron om att de är oskiljaktiga.
Men den perfekta fasaden rämnar. Ursinnet kommer ikapp ödet och Lotto förstår inte hur fel han haft förrän det är för sent.
__________
Det här är en mycket speciell bok enligt mig. Antingen tokgillar man den eller så är man mycket tveksam som jag var/är.
Efter nästan halva boken så ville jag ge upp då jag inte förstod så mycket av den och fastnade inte alls och tyckte den var ganska seg.
MEN jag fortsatte läsa och den blev faktiskt liiite intressant. Berättartekniken är bra, likaså karaktärerna och miljöbeskrivningarna.
MEN igen! Den tilltalade mig tyvärr inte alls och jag kände mig faktiskt helt oberörd efter jag slagit ihop boken. Men den är säkert ett mästerverk i andras ögon. Hennes förra bok Matrix var ett mästerverk (enligt mig)
Så med detta sagt så vill jag ändå rekommendera den.
Antingen gillar man den eller inte 🤗
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️/5
Tack till @bokfabriken för att jag fick möjlighet att läsa!
__________

 

Titel:
 Den rosa stadens hemligheter
Författare: Alka Joshi

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
432
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Tidlös familjesaga om kärlek och maktkamp i 1960-talets Indien. Jaipur 1969. Malik har precis avslutat sin utbildning i Shimla i norra Indien, där han också har mött sitt livs kärlek. När han erbjuds en praktikplats vid det kungliga palatset i Jaipur återvänder han ensam till sin hemstad.

Snart märker han att få saker har förändrats i den rosa staden. Makt och pengar rör sig fortfarande sömlöst i den rika överklassen. När en olycka inträffar på stadens nya biograf under öppningskvällen misstänker Malik att en större konspiration ligger bakom. Tillsammans med sin tidigare arbetsgivare Lakshmi bestämmer han sig för att gå till botten med de hemligheter som Jaipurs välbeställda gör allt för att dölja. Samtidigt hamnar Lakshmi mitt i en härva av smuggling och våld i de ödsliga bergstrakterna - och riskerar sitt liv för att sanningen ska vinna.

__________


Indiskfödda Alka Joshi är tillbaka med den andra myllrande och sinnliga delen i Jaipurtrilogin. Debutboken Hennakonstnären filmatiseras nu för Netflix.
Det här är en helt underbar och magisk bok 💕 Författarens fantastiska beskrivningar av mat, färger och konst gör boken till en ren njutning och man känner dofterna och ser alla vackra färger framför sig. 

Spännande och intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar som gör att man häpnar och där befinner jag mig. Historien är spännande och handlingen berättas utifrån olika karaktärers perspektiv.

Man får en inblick i en del av Indiens kultur och historia. Det landet har alltid intresserat mig och jag önskar att få komma dit någon gång. Boken är mycket välskriven och lättläst och storyn är gripande och vacker.
Kapitlen är lagom långa vilket gör att jag bara ska läsa ett kapitel till och ett till. Så svår att lägga ifrån sig. I slutet av boken finns det recept på Indisk mat och en ordlista. Mycket uppskattat 
🙏

En bok som jag varmt rekommenderar 💓

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @harpercollins_sverige för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________


Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg