11 oktober 2021

Där isarna råmar

 













Titel:
Där isarna råmar (Bottenviken: 1)
Författare:
Lundgren & Lundgren
Kategori: Deckare
Utgiven år: 2021
Sidantal: 340
Förlag: Albert Bonnier förlag

>><< 

Boken:

Snön tinar och djupt inne i de norrbottniska skogarna hittas en cykel, som visar sig tillhöra en pojke vars försvinnande har förbryllat polisen. Irene har nyligen lämnat Stockholm för jobbet som polis i yttre tjänst, men på stationen i Kalix hamnar hon snart i konflikt med både chefer och fördomsfulla kollegor. I den glest befolkade bygden försiggår samtidigt verksamhet som undgår lagen. I en liten by bor flickan Nina med sin moster och sin allvarligt sjuka mamma. Framtiden är oviss, och mosterns vänner är farliga vänner. Mellan islossning och lövsprickning trappas en jakt upp, där människors sanna väsen ska träda i dagen.

>><< 

Mina tankar:

Vilken debut!! Man kan verkligen ”se” miljöbeskrivningarna och omgivningarna framför sig och känna av det Norrländska klimatet. Det är ett långsamt och vilande tempo i handlingen men otroligt spännande och fängslande. Karaktärerna är trovärdiga, språket är underbart, likaså historien som får mig att fortsätta läsa. Det märks att författarna har äkta Norrländsk bakgrund och kan skriva realistiskt om den speciella och levande miljön. Ser fram emot en fortsättning av boken då jag senare läste att detta är första delen på en serie?!

Omdöme: 5/5


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg