25 oktober 2021

Den hemliga gåvan

 













Titel:
Den hemliga gåvan

Författare: Natasha Lester
Utgiven år: 2021
Sidantal: 490
Förlag: Bazar förlag

>><<
Boken:
Ny stor roman av författaren till Den franska fotografen. En gripande historia om hur långt vi är villiga att gå för att skydda varandra, och om en kärlek som mot alla odds aldrig dör. När den australiensiska modekonservatorn Kat Jordan tittar till sin mormors hus i Cornwall, hittar hon till sin förvåning en samling Diorklänningar. I sin jakt efter svaret på hur de hamnade där stöter hon på historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget och fick betala ett högt pris.

>><<
Mina tankar:
Vilken bok!! Om ni som jag älskade den Franska fotografen så får ni absolut inte missa denna! Jag älskar historiska romaner då man förutom får en spännande bok även får sig en historielektion som är mycket intressant. Jag hade otroligt svårt att lägga ifrån mig den så det blev riktig sträckläsning. Boken är gripande, varm, spännande, och med ett vackert språk och karaktärer som man bara älskar. Natasha har verkligen gjort ett fantastisk jobb på researchen och boken är mycket välskriven. Dessa fantastiska kvinnor som engagerade sig och var så viktiga i det Engelska flygvapnet under kriget. Den här boken är också inspirerad av historien om Christian Dior och hans syster Catherine, som var aktiva i den franska motståndsrörelsen. Men även av verkliga berättelser från kvinnliga piloter och spioner som utkämpade en dubbel kamp i en mansdominerad värld. En historia som tar upp både dåtid och nutid som flätas samman. Där karaktären Kat (i nutid) får veta en del hemligheter om mormoderns liv. Väldig känslosam och sen att den är inspirerad av verkliga händelser gör historien och boken extra spännande, gripande och helt fantastisk! LÄS DEN!

Omdöme: 5/5

Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg