17 oktober 2021

Inte bara amen och halleluja

 













Titel:
Inte bara amen och halleluja
Författare: Aili Lundmark

Utgiven år: 2021
Sidantal: 258
Förlag: Hoi förlag

>><< 

Boken:

För Josefin är det självklart att hon ska stå vid den karismatiske pastor Torstens sida. Både för att hjälpa honom förverkliga sina andliga visioner, och som hans fru. Ett erbjudande om arbete inom Påskkyrkan verkar vara svaret på hennes böner – och ett gyllene tillfälle att visa Torsten vem hon verkligen är. Men pastorn har egna planer, och en djävulsk charm. Hans makt växer sig allt starkare i församlingen och Josefin börjar mer och mer se världen på hans sätt, samtidigt går det hårda arbetet ut över hennes eget liv. Är hans avsikter verkligen goda? När Torstens ledarskap ifrågasätts tar saker och ting en mörk vändning. Kommer Josefin att inse sanningen i tid? 
Inte bara amen och halleluja är en varm och humoristisk berättelse om en ung kvinnas liv i frikyrkan, men precis som bokens titel antyder finns det en annan sida också – allt är mycket riktigt inte bara amen och halleluja.

 >><< 

Mina tankar:

Det här var tyvärr inte någon bok i min smak. Väldigt udda och märklig bok med för mycket upprepningar på gud och Jesus. Ingen spänning eller flyt i berättelsen. Samtidigt är det en lite skrämmande och verklighetsfrämmande skildring om en frikyrka som kan liknas som en sekt och det har man läst mycket om att det tar över hela deras liv och existens. Men det finns säkert andra som uppfattar boken annorlunda.

Omdöme: 2,5/5


Inga kommentarer:

Stormvakt

  Titel: Stormvakt – Del 1 Strindbergserien Författare: Kristina Ohlsson Utgiven år: 202 Sidantal: 490 Förlag: Forum 📖 Efter...

Populära inlägg