12 september 2022

Svartfågel

 













Titel:
Svartfågel
Författare: Frida Skybäck

Utgiven år: 2022
Sidantal:
421
Förlag: Polaris

📖
En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit. Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria. Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?
__________

Välskriven & spännande bladvändare!

Svartfågel är första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment. Det här är en otroligt bra deckardebut som Frida skrivit. Välskriven och lättläst. Karaktärerna känns genuina och äkta och det är lätt att tycka om Fredrika och vad hon har i bagaget och hennes spännande historia. Miljöbeskrivningarna är mycket målande och detaljrika och fint beskrivna. En riktigt spännande bok som var svår att lägga ifrån sig och jag fastnade direkt i handlingen och var fast. Och upplösningen är noga genomtänkt och man slipper dessa cliffhanger 😁 Omslaget är sååå fint och mystiskt att bara det gör att man vill läsa boken. Rekommenderar verkligen den här boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @fridaskyback_author och @bokforlagetpolaris för att jag fick läsa den här fantastiska boken 🤗💕

__________


Inga kommentarer:

Sandslott

  Titel: Sandslott Författare: Niklas Turner Olovzon Utgiven år: 2024 Sidantal: 452 Förlag: Polaris Recensionsexemplar 📖 Gem...

Populära inlägg