17 januari 2023

Havsörnens skrik – Millenium del 7

 













Titel:
Havsörnens skrik – Millenium del 7
Författare: Karin Smirnoff

Utgiven år: 2022
Sidantal:
431
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander är tillbaka! Nu tar den enastående författaren Karin Smirnoff över stafettpinnen och fortsätter den världsberömda serien Millennium.

Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar. Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas.
__________

Spännande & annorlunda!

Jag hade höga förväntningar på den här boken. Ska det verkligen fungera att Millenieserien byter författare? Jaa jag blev glatt överraskad faktiskt. Smirnoff gör det med bravur och jag blev inte besviken även om det inte blir samma som tidigare böcker men det blir något annorlunda.

Boken är spännande och har ett bra driv, den är välskriven, lättläst och har fantastiska karaktärer och miljöbeskrivningar. Handlingen utspelar sig i Norrland, kanske inte något man räknade med men det är ett perfekt ställe för historien. Och har man läst böckerna om Jana Kippo så känner man igen sig.

Salander och Blomqvist kommer tyvärr lite i skymundan. Och i stället är det den unga Svala som märks tydligast. Hon passar också bäst in i både miljön och terrängen.
Så det vore ju otroligt roligt om hon återkommer i kommande böcker om det blir fler och det hoppas jag på!

Om man tycker om Smirnoffs tidigare böcker och Millenieböckerna så kommer man säkert tycka om den här 7:e boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @karinsmirnoff för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

__________

Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg