21 augusti 2023

Den övergivna trädgården

 












Titel:
Den övergivna trädgården
Författare: Kelly Bowen

Utgiven år: 2023
Sidantal:
439
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Normandie, 2021. Att restaurera gamla slott är Isabelles specialitet. En dag står hon framför en förfallen 1700-talsbyggnad som väcker minnen till liv. Isabelle brukade leka i den övergivna slottsträdgården som barn och inser att hon nu får en möjlighet att upptäcka den mytomspunna platsens inre och samtidigt återknyta kontakten med sin syster. Är det nu de ska få redan på vad som döljer sig i slottet där ingen satt sin fot sedan nazisternas ockupation?

Normandie, 1930-talet
. Det enda som tycks förena den unga Stasia och pojken Nicolas är vetskapen om hur ett krig kan krossa en människa. Men under sina möten i den övergivna slottsträdgården kommer de att dela mer än de anar, och platsen som är deras hemlighet kommer att spela en viktig roll när de själva tvingas hantera krigets fasor.

__________

Fantastisk roman!

Det här är den andra boken som jag läser av författaren. Den förra ”Den hemliga våningen” tyckte jag mycket om och den här var inget undantag till och med ett snäpp bättre!

Boken är mycket välskriven och lättläst. På ett skickligt sätt så växlar författaren både mellan nutid och dåtid och mellan dom olika karaktärerna. Målande miljöbeskrivningar och fantastiska karaktärer.

Det lämnas en cliffhanger varje gång vid skiftet så man vill ju bara fortsätta att läsa för att få veta hur det går. Historien är känslosam, mörk och gripande och mycket intressant och spännande.

Det här är en riktig bladvändare! LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack  @historiskamedia & @kellybowen09 för en fantastisk läsupplevelse 🙏

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg