20 juni 2024

Det uppenbara

 


Titel: Det uppenbara
Författare: Benny Haag &Lennart Karlsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
352
Förlag: Ordfront förlag

📖
En morgon hittas det socialdemokratiska kommunalrådet i Sollentuna ihjälskjuten med fyra skott i ryggen. Mordet sker bara ett par veckor efter att han lovat krafttag mot det kriminella Sollentunanätverket, och hotats till livet. Samhället kräver en snabb lösning på fallet, och politikerna lovar att inte vila förrän en gärningsman är satt bakom lås och bom. Polisen tycks få sin teori bekräftad av ett Instagraminlägg som hyllar mordet. Men den ovälkomna uppmärksamheten leder till tumult i området kring Malmvägen, med upplopp och kravaller som följd. Samtidigt försöker Zarin Kadri, en ensamkommande flyktingpojke från Afghanistan, få ordning på sitt liv i det nya landet. Av en slump hamnar han i Sollentuna, mitt i händelserna centrum.

Wollter och Bergström kopplas in på fallet och blir genast tveksamma till polisledningens snabba slutsatser om gärningsmannens identitet. Med hjälp av åklagare Dorte Jacobsen försöker de se på fallet med andra ögon.

__________

Spännande & Fartfylld!

Det här är en välskriven och spännande bok med verklighetsanknytning och realistiska karaktärer och platser.

Karaktärerna är starka och intressanta som man får följa i flera parallella händelser som snyggt flätas samman.
Actionliknande scener och rappa dialoger gör boken till en riktig bladvändare. Riktigt underhållande bok.

Bra driv framåt och lite humor emellan så den är mycket läsvärd! Det märks att författarna kan sin sak om det dom skriver om!

Det här är andra delen i deckarserien STOCKHOLM.NU
Snart ska jag slänga mig in i den tredje boken ”Det vita guldet”

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________Inga kommentarer:

Innan kaffet kallnar

  Titel: Innan kaffet kallnat Författare: Toshikazu Kawaguchi Utgiven år: 2024 Sidantal: 239 Förlag: Mius förlag Recensionsexemplar ...

Populära inlägg