04 juli 2024

Flödarp för alltid

 Titel: Flödarp för alltid
Författare: Jesper Ahlin Marceta
Utgiven år: 2024
Sidantal: 484
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖
När Jon och Eva växer upp i Flödarp finns där fyrtio familjer, två ensamma gamlingar, en busskur, tre slussar och ett sågverk. Nästan alla män jobbar på sågverket, de flesta kvinnor jobbar inte alls. Jon och Eva är ett omaka par - han är rastlös och söker efter livet runt nästa hörn, hon vågar inte föreställa sig en framtid som skiljer sig från hennes förflutna. Helst hade Eva stannat i Flödarp för alltid. Och så hade det kanske blivit, om hon inte hade råkat sätta eld på sågverket.

Det här är en komedi och ett familjedrama som tar med läsaren på en resa från Skaraborgs landsbygd till världsstaden Tbilisi och tillbaka igen. Det är en vindlande och underhållande berättelse om livets nycker, om hur vissa saker förändras över generationer och hur annat alltid är sig likt.
__________
Underhållande & Komisk!

Den här boken är verkligen både underhållande och rolig men med ett djup och en stor portion kärlek till den lilla orten.

Boken är välskriven och lättläst med ett behändigt format (lite mindre än vanliga inbundna böcker) och tjock och härlig.

Att karaktärerna känns äkta och levande gör berättelsen än mer intressant och miljöbeskrivningarna är målande och filmiska.

Det är härlig fart framåt och mycket som händer i boken och för mig var det en riktig bladvändare!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bazarforlag & @jahlinmarceta för att jag fick möjlighet att läsa 🙏😍
__________

Inga kommentarer:

Innan kaffet kallnar

  Titel: Innan kaffet kallnat Författare: Toshikazu Kawaguchi Utgiven år: 2024 Sidantal: 239 Förlag: Mius förlag Recensionsexemplar ...

Populära inlägg