04 februari 2023

Svart guld

 













Titel:
Svart guld
Författare: Lana Brunell & Thomas Bodström

Utgiven år: 2022
Sidantal:
320
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Ett avhugget finger hittas i en kräftbur.

Nina Malm från Motalapolisen tar sig an fallet. Har fingret någon koppling till tjuvfisket och kampen om Vätterns svarta guld - kräftorna? Snart visar det sig röra sig om något större. Kriminella grupperingar har etablerat sig i lilla Motala. Samtidigt brottas Nina med privata problem. Hennes sambo Mike har varit otrogen och systern Dannys starka vilja att få ett bra scoop skapar problem i syskonrelationen.
Ska Nina lyckas knäcka fallet samtidigt som hennes liv rasar samman?

__________

Spännande & fartfylld

Författarduon Brunell & Bodström har här kommit ut med sin andra gemensamma bok i serien om Motalapolisen Nina Malm. Jag har tyvärr inte läst den första men det gick bra att hoppa in i den här i alla fall.

Det är en välskriven och snabbläst bok där det finns ett bra driv och spänningen byggs upp och håller i sig igenom hela boken. Intressanta karaktärer som är helt vanliga människor med jobb och privatliv, så det är en bra balans och sen är det en lysande story också, vad sägs om tjuvfiskare till exempel? Miljöbeskrivningarna är mycket detaljerade och jag känner igen mig då jag varit mycket i Motala.

Letar du efter en fartfylld och spännande deckare så rekommenderar jag den här boken. Den kanske inte sticker ut från mängden så där som andra deckare gör men den här är verkligen läsvärd!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @lanabrunell @bodstromsamhallet & @bokfabriken för möjligheten att få läsa!

__________


Inga kommentarer:

Bidrottningen

  Titel: Bidrottningen Författare: Veronica Linarfve Utgiven år: 2024 Sidantal: 287 Förlag: Harper Collins Recensionsexemplar ...

Populära inlägg