05 januari 2022

MeloDrama Queens – Vad kan gå fel?

 



Titel: 
MeloDrama Queens – Vad kan gå fel?

Författare: Nanne Grönvall
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava förlag
Finns även som ljudbok och Nanne läser boken själv!

📖 📖
Boken:
Mimmi och Pirjo - två artister vars storhetstider har passerat bäst-före datum, åker motvilligt på en gemensam turné i förhoppning att slippa tomma lokaler och inställda konserter. Båda lever kvar i sina divabubblor och dessutom har de alltid avskytt varandra ända sedan de träffades i mitten på nittiotalet. Mimmis livlina i den tuffa nöjesbranschen är hennes trogna vänner - MeloDrama Queens. Välkommen in i en galen nöjesvärld! Att hålla sig aktuell i underhållningsbranschen är en konstart. Att dessutom åldras och försöka hålla jämna steg med digitalisering, influencers och sociala medier, visar sig inte vara helt lätt. I en vardag präglad av konkurrens tar sig MeloDrama Queens igenom glädje, sorg, fram- och motgång tillsammans. Jakten på att känna sig behövda och bekräftade leder MeloDrama Queens ut på hisnande äventyr. Ena dagen är man en stor stjärna och i nästa stund är det knappt någon som ens änner igen en. Vem vet vad som kan gå fel i en MeloDramatisk värld?

📖 📖
Mina tankar:
WOW! Vilken debut, vilken fantastisk bok och handling. Jag har inte skrattat så här mycket på länge, en härlig, lättläst och humoristisk bok. Så många dråpliga händelser som man får vara med om och karaktärerna är sååå härliga. En riktigt tokrolig bok! Man förstår ganska snart att Nanne verkligen har erfarenhet och stenkoll av artistlivet och att det inte alltid är en dans på rosor utan det finns även ibland en ganska hård tillvaro och en svår baksida med till exempel sociala medier och journalister som vränger om saker och ting och att allt man läser inte är sant alla gånger. Jag skulle absolut vilja hänga med på flera äventyr med detta härliga MeloDrama Queens-gäng både i bokform och den hade gjort sig fantastiskt bra även som film! Missa INTE att läsa den här toppenboken, eller lyssna för nu finns den även som ljudbok!
Omdöme: 5/5
Tack @nannegronvall för en underbar bok och tack @lavaforlag för recensionsexemplaret!
🌸 🌸

Inga kommentarer:

Släppa taget?

  Titel: Släppa taget? Författare: Marie Sammeli Utgiven år: 2024 Sidantal: 269 Förlag: Harper Collins Recensionsexemplar 📖 ...

Populära inlägg