14 juni 2022

Väringasagan – Trilogi

 












Titel: Väringasagan – Trilogi
Författare: Leif Selander

Förlag: Lava
Omdöme:
/5

__________


Del 1 – Svekens tid

Detta är berättelsen om färden som blev inledningen till bildandet av det mytomspunna Väringagardet, den romerska kejsarens personliga livvakt och elitgarde. Svekens tid är den första delen av Väringasagan, en välskriven serie historiska äventyrsromaner i vikingamiljö. Markus tar värvning till viking året 979.

Del 2 – Fruktans tid

I den här boken får vi träffa sköldmön Ylva som blir tillfångatagen som träl och såld, men turen är med henne och hon träffar på Björn som är vikingahövdingens son. Nu får hon visa att hon kan bli en tillgång i krigarsällskapet.
Fruktans tid är en parallell och fristående fortsättning på Svekens tid.

Del 3 – Föreningens tid

Ett år har gått sedan slaget om makten i Konstantinopel avgjordes. Väringagardet har bildats och i den stora staden har utrensningar skett i samband med att kejsaren försökt befästa sin position. Orosmoln seglar upp såväl i nordväst som öst, i form av den bulgariske upprorsledaren som vill åt makten i Konstantinopel och den gamle antagonisten Skleros, som åter utmanar om tronen. Samtidigt kommer ett förslag från norr, ett förslag som återigen kommer utsätta Markus och Grim för stor fara. Föreningens tid är den tredje delen i serien Väringasagan och är en fristående fortsättning på Fruktans tid. Men jag rekommenderar att man läser i ordning!

__________


Välskrivna, spännande, intressanta, magiska böcker med fartfyllt innehåll!

Trilogin handlar om det mystiska Väringagardet och vikingarnas färder i Österled. Baserade på verkliga händelser!

Jag har verkligen njutit när jag läst dessa böcker om vikingarnas äventyr och fått en fantastisk historielektion samtidigt! Jag har fått följa med på ett spännande och fartfyllt äventyr både till sjöss och på land med fantastiska karaktärer. Böckerna är mycket intressanta, välskrivna och språket flyter på och är fantastiskt, likaså miljöbeskrivningarna. 

Det märks att författaren har koll på både föremål, platser, människor och hur vikingarna levde och det märks att det ligger noggrann och massor av research bakom! Leif Selander är en otroligt bra och skicklig författare och böckerna griper tag om mig och jag känner mig delaktig i berättelserna.

En riktig bladvändare! LÄS!!

__________


Inga kommentarer:

Närmare himlen

  Titel: Närmare himlen Författare: Biljana Savic Lundell               Utgiven år: 2023 Sidantal: 312 Förlag: Lava Recensionsexemp...

Populära inlägg