18 maj 2024

Fenixkronan

 

Titel:
Fenixkronan
Författare: Kate Quinn & Janie Chang

Utgiven år: 2024
Sidantal:
350
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Två kvinnoöden flätas samman i en hisnande resa, från jordbävningen i San Francisco till Versailles glittrande palats.

San Fransisco 1906. I en stad full av nyblivna miljonärer och spänningssökande uppkomlingar hoppas två mycket olika kvinnor kunna påverka sitt öde: Gemma, en guldblond, skönsjungande sopran vars karriär desperat behöver återupplivas, och Suling, en brodös från Chinatown som är fast besluten att undkomma ett arrangerat äktenskap. Deras vägar korsas när de dras in i den charmige järnvägsmagnaten Henry Thorntons omloppsbana, vars extraordinära samling av kinesiska antikviteter inkluderar den mytomspunna Fenixkronan, från det legendariska fallna Sommarpalatset i Beijing.

Genom Henry får Gemma och Suling en ny chans, men den hoppingivande tillvaron förvandlas till kaos när en förödande jordbävning tillintetgör San Francisco. Thornton försvinner och lämnar efter sig ett mysterium som sträcker sig längre än någon kunde ha föreställt sig.

Paris 1911. Den mystiska Fenixkronan dyker upp igen, och för samman Gemma och Suling i en sista desperat strävan efter rättvisa.


__________

Spännande & Välskriven

Jag har läst många av Kate Quinns böcker och älskar dom. Den här boken är bättre än jag hade förväntat mig. Då hon skrivit den tillsammans med en annan så hade jag inga större förväntningar och trodde den skulle vara dålig, men ack så fel jag hade. Man ska inte ha förutfattade meningar 😁

Den är både dramatisk och spännande och den växlar i tempo. Tycker mycket om när man får följa flera tidsaspekter i böcker och det får man göra här. San Fransisco 1906 och Paris 1911.

Boken är välskriven och otroligt genomtänkt med en underbar historisk miljö som bara luktar Kate Quinn och miljöbeskrivningarna är otroligt målande.

Karaktärerna är fint gestaltade och en del av dom är verklighetsbaserade, likaså händelser som gör att historien får en sann inlevelse. Boken är spännande, lättläst och har ett bra flyt!

Mycket läsvärd!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @harpercollins_sverige @katequinn5975 @janiechang33  för en fantastisk läsupplevelse 💓🙏

__________


Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg