04 juli 2024

Det vita guldet

 
Titel: Det vita guldet
Författare: Karlsson & Haag
Utgiven år: 2024
Sidantal: 322
Förlag: Ordfront
Recensionsexemplar
📖
En kvinna hittas död på den offentliga toaletten vid Sveavägen. Hon är bekant för polisen sedan tidigare och fallet blir ett av flera uppenbara tecken på att heroinbeståndet är högre än vanligt ute på Stockholms gator. När Wollter och Bergström lyckas med ett större narkotikabeslag blir de plötsligt måltavlor för ett internationellt brottssyndikat, känt för att vara extremt våldsamt men också för sitt okonventionella sätt att använda religiösa utpressningsmedel.
Samtidigt som de två poliskommissarierna dras allt längre in i narkotikasmugglarnas suggestiva värld har åklagaren Dorte Jacobsen återvänt till Köpenhamn där hon kämpar med sina egna demoner, utan att veta hur nära toppen av brottssyndikatet hon befinner sig. Och i Stockholm korsas Wollters vägar av en tillfällighet av en ung man från Gambia snart ska hjälpen visa sig komma från ett håll man minst av allt kan ana.
__________
Fartfylld & Spännande
Rappa dialoger och ett språk som flyter på med full fart framåt. Boken är lättläst med fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar.
Författarparet har mycket god insikt i samhällsproblem och polisarbete vilket gör allt mycket trovärdigt och obehagligt. Aktuella teman gör boken otroligt spännande.
Detta är tredje delen i deckarserien STOCKHOLM.NU. Bokserien är inspirerad av verkliga händelser och beskriver en brutal verklighet som för dom flesta är helt okänd.
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @ordfrontforlag och @karlssonohaag för att jag fick möjlighet att läsa 🙏😍
__________

Inga kommentarer:

Innan kaffet kallnar

  Titel: Innan kaffet kallnat Författare: Toshikazu Kawaguchi Utgiven år: 2024 Sidantal: 239 Förlag: Mius förlag Recensionsexemplar ...

Populära inlägg