04 juli 2024

Början på resan

 

Titel: Början på resan
Författare: Birgitta Gunnarsson
Utgiven år: 2024
Sidantal: 267
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar
📖
»Jag vill bara ditt allra bästa, Fanny.« Fanny, som närmar sig fyrtio, är van vid att modern lägger sig i hennes privatliv, men den här gången har hon gått långt över gränsen. Nu blir det ingen resa tillsammans med pojkvännen, som Fanny har hoppats på. I stället bestämmer hon sig för att åka till Prag på egen hand. Den korta resan blir oväntat omvälvande. Gamla, undantryckta drömmar vaknar till liv och Fanny träffar människor som kommer att få större betydelse för henne än hon först anar.
I takt med att ett nytt perspektiv börjar ta form grubblar hon samtidigt över relationen till sin mamma, och på varför hennes bror, Patrik, helt har sagt upp kontakten med dem båda.
Fanny inser att något måste förändras för att hon ska kunna släppa in mamman i sitt liv igen - och att hennes dagar i Prag bara är början på en mycket större resa.
__________
Tänkvärd bladvändare!
Vilken fantastisk bok 😍
Birgitta kan verkligen konsten att skriva fängslande böcker med inlevelse och om familjerelationer som är mycket tänkvärda.
Boken är välskriven och lättläst med ett fint språk där karaktärerna känns äkta och där miljöskildringarna är otroligt målande.
Jag fastnar i historien från start och den är svår att lägga ifrån sig längre stunder. Det är både sorgset, glatt och underhållande.
Det här är en riktig bladvändare.
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @modernistared & @birgitta_gunnarson för att jag fick läsa 🙏🥰
__________

Inga kommentarer:

Innan kaffet kallnar

  Titel: Innan kaffet kallnat Författare: Toshikazu Kawaguchi Utgiven år: 2024 Sidantal: 239 Förlag: Mius förlag Recensionsexemplar ...

Populära inlägg