30 juli 2022

De som överlevde

 












Titel: De som överlevde
Författare: Kelly Rimmer

Utgiven år: 2022
Sidantal:
404
Förlag: LB

📖
Våren 1942. Den unga Emilia ser stridigheterna växa fram på gatorna utanför sitt hem i Warszawa. Tyskarna tillfångatar systematiskt judar och förflyttar dem till ett närliggande ghetto. Ingen på utsidan vet vad som händer innanför ghettots murar men Emilia har sett tyskarnas brutalitet och döljer därför sin sanna identitet. Hennes granne Sara arbetar som sjuksköterska i ghettot och en dag följer Emilia med för att assistera henne. Innanför murarna möter hon för första gången krigets verklighet, en syn hon aldrig kommer att glömma. Hon möter också den jämnåriga Roman och en skör men djup vänskap växer fram mellan dem. När Romans föräldrar tvingas välja mellan att lämna hans nyfödda syster eller se henne svälta under sitt eget beskydd får han nog och går med i den judiska motståndsrörelsen. Romans övermod drar tyskarnas uppmärksamhet till sig, vilket försätter Emilia och hennes familj i stor fara.
____________

Gripande & sorglig men även hoppfull bladvändare!

Jag älskar Kelly Rimmer’s böcker och den här var inget undantag. Boken handlar om den grymhet som judarna fick utstå och det var sådan ondska och hemskheter. MEN den innehåller mycket kärlek, hoppfullhet och kämparglöd och viljan att leva. En kärlekshistoria som är full av sorg, hopp, förtvivlan och godhet. Språket är fint och flyter på och den är mycket välskriven och lärorik. Karaktärerna är fantastiska och kapitlen lagom långa. Den är svår att lägga ifrån sig och jag läste ut den på två dagar trots att det är en ganska tjock bok med sina 404 sidor! En fantastisk bok som berörde mig och som du inte får missa!

Omdöme: 5/5

Tack @lbforlag @kelrimmerwrites för recex!

____________


Inga kommentarer:

Spelet - Off Campus 1

  Titel: Spelet – Off Campus 1 Författare: Elle Kennedy     Utgiven år: 2021 Sidantal: 405 Förlag: Bookmark 📖 Hannah Wells har änt...

Populära inlägg