06 maj 2023

Systrarna vid fyren

 













Titel:
Systrarna vid fyren
Författare: Gill Thompson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
448
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Kriget skiljer systrarna åt

1940 - Systrarna Alice och Jenny är i tjugoårsåldern och har livet framför sig när tyskarna ockuperar deras hem, kanalön Jersey. Sjuksköterskan Alice beordras till tjänstgöring på ett tyskt sjukhus. Vad hon inte vet är att arbetet kommer leda till stor kärlek - men också till fruktansvärda prövningar. För Jennys del innebär ockupationen att hennes drömmar om studier vid Cambridge krossas. Rastlösheten får henne att söka sig till en grupp öbor som står upp mot ockupanterna.


1996 - En äldre kvinna ser tillbaka på sitt liv. Hon minns särskilt uppväxten på Jersey och sin systers sorglösa skratt. Hon minns hur kriget drabbade ön och systerns motvilliga resa därifrån. Men genom åren fanns en fast punkt i tillvaron: fyren som alltid ledde dem tillbaka till land.

__________

Den här boken bygger på verkliga händelser. Jag älskar historiska romaner och jag hade höga förväntningar på den här boken då jag tycker mycket om författarens tidigare böcker. Jag blev inte besviken den här gången heller.

Att historien utspelar sig i två tidsepoker tycker jag otroligt mycket om där allt vävs samman i slutet av historien.

Boken är lättläst och välskriven och karaktärerna och miljön är fint beskrivna. Dock tyckte jag att den var lite seg i början men efter ett tag, ja ungefär efter halva boken så lossnade det och den blev riktigt bra och jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

Historien är gripande och berörde mig. Innehåller det mesta som jag tycker ska finnas med i en sådan här historia så som syskonrelationer, mörker, hopp, sorg, glädje, kärlek, krig och fattigdom.

Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia för en fin läsupplevelse 💓


3 kommentarer:

Mikaela sa...

Tack för boktips. Den verkar vara bra

Mikaela sa...

Denna bok verkar vara bra. Den vill jag läsa

Mikaela sa...

Den vill jag läsa. Tycker att den verkar vara bra.

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg